Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Grönt ljus från UEFA / Van Nistelrooy skriver kontrakt / Van de Beek till Girona

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Manchester United och OGC Nice får spela i nästa säsongs Europa League. Vi kan även rapportera att Ruud van Nistelrooy skriver tvåårskontrakt med Manchester United. I övrigt så kan Donny van de Beek vara på väg mot den spanska fotbollen.

Grönt ljus från UEFA

UEFA har gett grönt ljus till Manchester United och OGC Nice för spel i nästa säsongs upplaga av Europa League. Detta då klubbarna har kunnat visa upp strukturella ändringar som ligger i samtycke med UEFAs regler kring multiklubbsägarskap.

Reglerna fastslår att ingen får ha bestämmande kontroll över mer än en klubb i samma turnering. Klubbarna har heller inte tillstånd att handla spelare med varandra. Läs mer om beslutet på uefa.com.

Van Nistelrooy skriver kontrakt

Ruud van Nistelrooys återkomst till Old Trafford ser onekligen fastställd ut enligt holländska rapporter då den förra målsprutan år på väg att skriva på ett tvåårskontrakt med klubben.

Den förra PSV tränaren kommer att inta en assistentroll i Erik ten Hags tränarstab. Kontraktslängden på två år matchar den i Ten Hags förlängning som bekräftades för två dagar sedan.

Van de Beek till Girona

Minns ni Donny van de Beek?

Den holländska mittfältaren spelade hela två minuter i Premier League för Manchester United förra säsongen och spenderade våren utlånad till tyska Eintracht Frankfurt där han inte gjorde avtryck.

Flera trovärdiga källor rapporterar nu att 27 åringen är nära en permanent flytt till spanska Girona. Klubbarna har kommit överens om en summa värd 500.000 euro. En summa som kan stiga till fem miljoner euro baserat på framträdanden och prestationer.

Det enda som saknas nu är att Girona kommer överens med Van de Beek. Förhandlingar kommer att hållas tidigt nästa vecka.

Nya matchdatum

Ett gäng ligamatcher för nästa säsong har fått nya datum då fem matcher valts till TV-sändning.

Säsongens andra ligamatch, mot Brighton, kommer fortfarande att spelas den 24 augusti men kommer nu att sparka igång 13:30.

Stormötet mot Liverpool har flyttats till söndag den 1 september. Avsparkstiden har fortfarande inte bekräftats.

Efter landslagsuppehållet i september så väntar Southampton på bortaplan den 14 september med avsparkstid 13:30. En vecka senare så reser laget ner till London för match mot Crystal Palace med avsparkstid 17:30.

Till sist så har hemmamatchen mot Tottenham Hotspur fått ett nytt datum. Matchen kommer att spelas den 29 september med avsparkstid 17:30.

Res med oss till Manchester!