Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United i landslagen
Fyra Unitedspelare säkrade finalplatser

Mästerskapssommaren börjar närma sig sitt slut – och i dagarna har vi haft tre semifinaler i både EM och Copa América med Unitedrepresentation. Resultatet: på söndag och natten till måndag kan fyra av våra egna lyfta bucklor.

Mainoo och Shaw vidare efter ytterligare ett sent mål

I semifinalen mellan England och Nederländerna bjöds det på en spännande tillställning. Precis som i semifinalen mellan Frankrike och Spanien blev det ett tidigt mål, signerat Xavi Simons. Kane kvitterade bara 10 minuter senare genom en kontroversiell straff.

England spelade sin bästa fotboll på hela turneringen, och Kobbie Mainoo var katalysatorn för det mesta i engelsk väg i första halvlek. Mainoo bidrar ofantligt med sitt lugn med bollen, sitt passningsspel och sitt jobb i försvarsspelet. Som 19-åring är han redan en av de bästa i engelska landslaget.

I pausvilan byttes Luke Shaw in, och han gör absolut inte bort sig. England spenderar majoriteten av tiden i andra halvlek att försvara sig mot ett Holland som har en period på 20 minuter där det är anfall mot ett mål.

Men det blev ändå England som på något sätt lyckades göra ytterligare ett sent mål, tack vare Ollie Watkins som gör ett riktigt vackert mål i snäv vinkel på tilläggstid. Det räckte hela vägen. Southgate räddad åter igen alltså, och Shaw och Mainoo i EM-final. Englands andra på raken, och andra genom tiderna, dessutom.

Lisandro given – men snålt med tid för Garnacho

Semifinalen i Copa America spelades natten till onsdag, och för Lisandro Martínez och Alejandro Garnacho gällde det att städa av Kanada, något man föga förvånande lyckades med. Lisandro Martínez är en given del av laget, och spelade hela matchen. Argentinsk press gör gällande att Martínez hade en godkänd match. Efter mål av Julian Álvarez och Leo Messi blev det en smärtfri slussning till finalen.

Någon som inte fick en enda minut däremot var Alejandro Garnacho. Garnacho har hittills inte fått en enda minut i slutspelet, och har enbart fått en timme speltid i hela turneringen, som kom i den sista oviktiga gruppspelsmatchen mot Peru.

Garnacho har fått snålt med speltid, men humöret verkar ändå vara på topp.

Pellistris Uruguay utslaget

Det blev ingen dubbel United-lycka i Copa America, utan Facundo Pellistri och Uruguay nådde vägens ände i semifinalen mot Colombia. Lermas mål för Colombia i första halvlek blev matchens enda.

Pellistri byttes ut i pausvilan och betyg efter matchen samt statistik berättar att Pellistri inte gjorde bort sig men hade svårt att göra ett avtryck på matchen. På 45 minuter lyckades han bara röra bollen 11 gånger, slå tre lyckade passningar och tappade bollen fyra gånger. Men har man hela turneringen i åtanke får man ge Pellistri, som har en given plats i landslaget, ett godkänt betyg.

Pellistri har faktiskt en chans till att göra avtryck i turneringen, då Kanada väntar i bronsmatchen natten till söndag.

Res med oss till Manchester!