Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Zirkzee bara detaljer från United / Williams skriver kontrakt

Dags för Unitedsvep. Mer Silly Season, givetvis, då rapporter har nått oss som gör gällande att Joshua Zirkzee strax kommer sätta sig på planet och skriva kontrakt för Manchester United. Utöver det har en ungdom skrivit proffskontrakt och årets största match har ett nytt speldatum.

Zirkzee bara detaljer från United

Enligt David Ornstein kommer Joshua Zirkzee, Uniteds stora följetong det här transferfönstret, inom kort flyga till Manchester för att undergå en medicinsk undersökning på fredagen. Med andra ord är Zirkzee bara detaljer från att bli Uniteds första sommarvärvning (en medicinsk undersökning får allt jämt anses vara en detalj).

Bologna, Zirkzees nuvarande klubb, kommer få klirr i kassan; dock över en treårs-period, då United valt att dela upp betalningen på 42 miljoner pund över tid istället för att betala holländarens utköpsklausul på 40 miljoner, vilket hade behövt betalas i en summa. Med Uniteds digra ekonomiska position det här fönstret var det förmodligen det rimligaste alternativet.

Ten Hags landsman rapporteras skriva på ett kontrakt på fem år, med en option på ytterligare ett år. Zirkzee har haft ett genomslag i Serie A den här säsongen med 11 mål för ett Bologna som säkrade Champions League-spel för första gången på nästan 60 år.

Williams belönas med proffskontrakt

Ethan Williams har nu skrivit på ett proffskontrakt med Manchester United. 18-åringen född 2005 har gjort stor succé den här säsongen med 19 mål i alla tävlingar för U18-laget.

Ny avsparkstid för stormöte

Matchen mellan United och Liverpool har fått en ny avsparkstid. Säsongens största match spelas nu 1 september 17.00 svensk tid.

 

Res med oss till Manchester!