Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Sancho och Ten Hag överens / Kambwala till Villarreal / Damernas landskamper

Helgens svep innehåller bilder från Carrington, där Sancho är tillbaka i träning. Utöver det verkar han ha nått en försoning med Erik ten Hag. Dagens Sillyrykte är att Willy Kambwala ryktas till Villarreal. Därtill sparkade damernas EM-kval åter i gång igår kväll, med flera representanter från United. 

Sancho tillbaka i träning – och en möjlig försoning

United släppte igår bilder från träningen på Carrington där ingen mindre än Jadon Sancho syntes till. Inte så märkligt, egentligen, då han fortfarande tillhör Manchester United. Men Jadon Sanchos situation är givetvis unik, och bilderna väckte uppsyn. Det betyder också att Sancho nu tillåts träna med resten av A-laget, något han var förbjuden från att göra från och med september förra året.

Enligt Laurie Whitwell har Sancho och Ten Hag kommit överens och bestämt sig att dra ett streck över deras tidigare meningsskiljaktigheter.

Samtidigt rapporteras det att Sancho inte kommer resa med laget till Norge för att möta Rosenborg, men kommer efter det vara tillgänglig för försäsongsmatcher. United är dock fortfarande öppna för bud på Sancho. Dortmund hade bara resurser för att värva Sancho på lån, däremot har andra europeiska klubbar sneglat på Sancho, däribland Juventus.

Kambwala ryktas bort – till Villarreal

Willy Kambwala ryktas nu bort till La Liga och Villarreal. Det är Webby O’Neill, två Unitedsupportrar som driver en fansida och som har viss insikt in i klubben, som först rapporterade uppgifterna.

Sedan dess har även Fabrizio Romano fyllt på och hävdat att uppgifterna stämmer, och att Villarreal ska pröjsa tio miljoner euro för fransmannens tjänster, med en återköpsklausul inbakad. Enligt Romano ska affären bara vara detaljer från att bli klar.

Flera landskamper för damerna

Damernas EM-kval återupptogs igår kväll, och flera av våra Uniteddamer har deltagit i landslagsspel. Här går vi igenom de alla.

Surt kryss för Naalsunds Norge

Det var ett nordiskt derby som utspelade sig under fredagskvällen mellan Norge och Finland i damernas EM-kval. Finland visade sig vara ruggigt starka hemma, då man lyckades ta en mindre revansch på norrbaggarna och krysta fram ett 1-1 resultat efter att ha torskat 0-4 på norsk mark.

Norge tog ledningen tidigt genom Reiten, men finnarna lyckades kvittera i allra sista stund genom Koivisto. Lisa Naalsund fick se på från bänkplats i större delen av matchen, men bytte av den tidigare Unitedspelaren Vilde Boe Risa i 77:e minuten. Resultatet betyder att gruppen lever i allra högsta grad, med 6 poäng för Norge och Italien och 5 poäng för Finland.

Ladd och Evans fortsätter dominera

För Wales del fortsätter man köra över motståndet i sin kvalgrupp. Under fredagen stod Kroatien för motståndet, ett lag man tidigare slagit med 4-0 på hemmaplan. Kroatisk mark hjälpte inte mycket, då kroaterna återigen föll med de något mer smickrande siffrorna 0-3.

Den omåttligt viktiga Ladd och hennes parhäst Gemma Evans, som drog på sig en varning, spelade alla nittio minuter. Safia Middleton-Patel, som tjänar sitt land som andramålvakt, fick sitta på bänken. Kanske får hon vakta kassen i den sista oviktiga gruppspelsmatchen mot Kosovo.

Mållös tillställning för Janssens Holland

Uniteds nya värvning, Dominique Janssen, har passat på att värma upp inför nästa säsong med lite EM-kvalsspel för sitt Holland. Igår kväll stod Italien på andra sidan, och matchen slutade mållös. Janssen, som är mittback, måste alltså ha gjort ett bra jobb. Janssen spelade nästan hela matchen och byttes ut i tilläggstid.

Om det är något problem i Holland är det målskyttet; på fem kvalmatcher har man bara gjort tre mål. Resultat har man dock fått med sig, då man leder sin grupp med 8 poäng.

Bekväm seger för våra engelskor

Det engelska damlandslaget har hela fyra representanter från Manchester United, men bara en fick spela igår kväll. Maya Le Tissier fick vakta Englands högerkant i alla nittio spelminuter. Ella Toone, Grace Clinton och Millie Turner fick istället se på från sidlinjen.

På motsatta planhalvan stod Aoife Mannion och vaktade sin högerkant. Mannion fick förtroende i hela matchen men hade svårt att stå emot de regerande Europamästarna.

Det blev en bekväm seger för Le Tissier och England mot ett Irland som har varit katastrofalt uselt i kvalet. England vann med 2-1 och Irland fick tji för femte gången av fem möjliga, men fick trösta sig med sitt första mål för kvalet, som kom på tilläggstid. England kan fortfarande tappa andraplatsen om Sverige kan ta tre poäng mot engelskorna på Gamla Ullevi den 16 juli.

Res med oss till Manchester!