Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt
Joshua Zirkzee klar för Manchester United

Manchester United har bekräftat sommarens första nyförvärv för herrlaget. Det är den nederländska anfallaren Joshua Zirkzee som ansluter till klubben från Bologna.

Zirkzee har skrivit på ett femårskontrakt (till juni 2029) med option på ytterligare ett år. Övergången gäller, noterar United som brukligt, under förutsättning att spelarens registrering som Unitedspelare godkänns, vilket givetvis är en ren formalitet.

Övergångssumman rapporteras landa på 42,5 miljoner euro (36,55 miljoner pund). Detta är något dyrare än Zirkzees utköpsklausul (40 miljoner euro) men ger istället United fördelaktigare villkor för betalningen.

Den 193 centimeter långe Joshua Zirkzee föddes i Schiedam (en bit utanför Rotterdam) våren 2001. Han flyttade till Bayern Münchens akademi 2017 och han kom att spela tolv ligamatcher för den tyska storklubben. På dessa gjorde han fyra mål. Efter lån hos Parma och Anderlecht värvades han 2022 av Bologna, där han gjorde 13 mål på 53 ligamatcher.

Zirkzee landslagsdebuterade som inhoppare när Nederländerna besegrade Turkiet i EM-kvartsfinalen tidigare i somras. Han fick sedan ett kort inhopp (på tilläggstid, efter det engelska ledningsmålet) i semifinalförlusten mot England.

Joshua Zirkzee säger:

Efter att ha diskuterat med managern och klubbens ledare vet jag hur spännande framtiden kommer att vara här och jag kan inte bärga mig för att göra mitt för att Manchester United ska nå framgång. Jag är en spelare som alltid har gjort allting för att vinna, jag är redo för den här utmaningen, att nå en nivå högre i min karriär och vinna fler titlar.

Det är ett privilegium att gå till en sådan här ikonisk klubb. Jag måste ta en kort semester nu efter att ha varit med landslaget men jag kommer att komma tillbaka redo, för att kunna påverka direkt.

Dan Ashworth, sportchef, säger:

Att säkra en anfallare för att förstärka vår redan starka grupp av offensiva spelare var ett nyckelmål den här sommaren. Vi är jätteglada att vi har kunnat värva en spelare av Joshuas kaliber så här tidigt under transferfönstret.

Joshua är en enastående talang som är redo att göra intryck för Manchester United. Hans förmåga och vilja att växa till en världsklasspelare betyder att han kommer att vara ett fantastiskt tillskott till truppen som vi bygger för den spännande säsongen framför oss och bortom det.

Efter att redan ha uppnått en hel del i hans karriär kommer vi att ge Joshua den perfekta plattformen för att nå nästa nivå, under stöd och guidning från Erik ten Hag och tränarstaben. Vi ser fram emot att se Joshua frodas de kommande åren.

Välkommen till Manchester United, Joshua Zirkzee!

Res med oss till Manchester!