Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp: Rosenborg - Manchester United
Ung trupp representerar United i Norge

Erik ten Hag tar med sig 25 spelare till Norge inför morgondagens träningsmatch mot Rosenborg. Den resande truppen består primärt av unga spelare, där flera är involverade i a-lagssammanhang för allra första gången.

Vi noterar bara fem spelare som kan sägas tillhöra kategorin etablerade a-lagsspelare i United, nämligen Jonny Evans, Aaron Wan-Bissaka, Casemiro, Mason Mount och Marcus Rashford. Möjligen kan vi addera Hannibal till den kategorin av spelare.

Etablerade spelare som inte följer med till Norge inkluderar samtliga som har spelat EM eller Copa América i sommar. Vidare saknas Harry Maguire, Tyrell Malacia, Jadon Sancho, Victor Lindelöf, Amad, Antony och Willy Kambwala. United har tidigare idag bekräftat att Malacia är tillbaka på Carington för individuell träning, då hans rehabilitering fortlöper. Vidare noterar United att Maguire fortsätter sin rehabilitering på Carrington medan Onana, Lindelöf, Amad, Antony och Sancho jobbar på sin fitness enligt individuella program. Kambwalas frånvaro är inget United kommenterar men som vi rapporterade igår sägs han vara nära en övergång till Villarreal.

Målvakter: Harrison, Mee, Vítek
Försvarare: Amass, Aljofree, Bennett, Evans, Fish, Jackson, Murray, Ogunneye, Oyedele, Wan-Bissaka
Mittfältare: Casemiro, Collyer, J Fletcher, Hannibal, Mather, Mount, Scanlon, Williams
Anfallare: Ennis, Hugill, Rashford, Wheatley

Kort om de unga

MÃ¥lvakter

De tre målvakterna har figurerat i a-lagssammanhang tidigare, men det är bara Radek Vítek (ett inhopp) som har fått speltid i en träningsmatch. Mest trolig lär Vítek spela från start imorgon, sedan återstår det att se om Elyh Harrison eller Dermot Mee får hoppa in. Får vi se ett målvaktsbyte gissar jag att det blir Harrison som kommer in.

Försvarare

Will Fish framstår som den mest etablerade ungdomen bland försvararna, med två säsongers spel för Hibernian i skotska ligan. Han har även gjort sin officiella Uniteddebut och han spelat ett antal träningsmatcher för United.

Rhys Bennett har spelat träningsmatcher för United och suttit på bänken i tävlingssammanhang.

Harry Amass (till vänster med nummer 41 på toppbilden), Louis Jackson och Habeeb Ogunneye satt på bänken vid några tillfällen under förra säsongen, men de har ännu inte fått någon speltid i a-laget ens i träningsmatch.

Sonny Aljofree, Sam Murray och Maximillian Oyedele har fått speltid i träningsmatcher.

Mittfältare

Toby Collyer skrev nyligen nytt kontrakt med United. Han har spelat en träningsmatch och suttit på bänken i tävlingssammanhang.

Jack Fletcher, som är son till Darren Fletcher och har sin tvillingbror Tyler Fletcher som lagkamrat i juniorlaget är helt ny i detta sammanhang. Även Sam Mather, James Scanlon (till höger med nummer 63 på toppbilden) och Ethan Williams är helt nya i detta sammanhang. Men Scanlon har erfarenhet av seniorspel från Gibraltars landslag och Mather var faktiskt registrerad i Uniteds Champions League-trupp säsongen 2021/22.

Anfallare

Ethan Wheatley debuterade i a-laget i våras.

Joe Hugill har suttit på bänken i tävlingssammanhang och han har samlat på sig speltid i åtta träningsmatcher, mest notabelt då han förra sommaren gjorde mål mot Leeds.

Ethan Ennis är helt ny i detta sammanhang.

Res med oss till Manchester!