Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Jelle ten Rouwelaar ansluter som målvaktstränare

Manchester United har på måndagen bekräftat att Jelle ten Rouwelaar ansluter som klubbens nya målvaktstränare.

United bekräftar vidare att Craig Mawson blir kvar i klubben som assisterande målvaktstränare. Däremot nämner klubben inget om den tidigare målvaktstränaren Richard Hartis. Alla indikationer är emellertid att han kommer att lämna klubben, det rapporteras bland annat av The Athletic.

Nederländske Ten Rouwelaar, som föddes på julafton 1980, gjorde närmare 500 ligamatcher som senior. Större delen av målvaktskarriären (313 ligamatcher 2007-2016) spenderade han i NAC Breda.

När han la handskarna på hyllan blev han kvar i NAC Breda som målvaktstränare. I ett par år kombinerade han detta med att vara målvaktstränare för Nederländernas U20-landslag. Han lockades sedan till Anderlecht av Vincent Kompany och när Kompany flyttade till Burnley 2022 följde Ten Rouwelaar med. Tidigare i somras skrev Ten Rouwelaar på för Ajax men den sejouren blev alltså väldigt kort. Enligt nederländska uppgifter ska United ha betalat 100.000 euro för att lösa målvaktstränaren från kontraktet med Ajax.

Ten Rouwelaar beskrivs som en modern målvaktstränare som gärna styr upp övningar för spel bakifrån.

Erik ten Hag säger:

Jelle är erfaren med engelsk fotboll och han har haft några fantastiska uppfinningar inom målvaktsspel, ett nytt angreppssätt och det är väldigt intressant. Jag är övertygad om att han kommer att hjälpa vårt spel, som ett lag, men framför allt målvakterna, som en trupp, som ett lag, deras position i laget och hur de hänger ihop med resten av laget och att spela som ett kollektiv.

Välkommen till Manchester United, Jelle ten Rouwelaar!

Res med oss till Manchester!