Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Malacia tillbaka efter lång frånvaro / Berrada skriver brev / Terland till United

Veckans första Unitedsvep kommer med glädjande besked att Tyrell Malacia är vid liv och har börjat med individuell träning på Carrington. Vår nya VD Omar Berrada har tydligt visat att han tar supporterengagemang på allvar, och United kopplas ihop med en stjärnanfallare från Brighton.

Malacia tillbaka på gräset

Tyrell Malacia syntes till på Carrington, vid liv, på fredagen efter en lång, lång frånvaro. Malacia har inte spelat någon fotboll överhuvudtaget sedan maj 2023, och har varit på skadelistan i 414 dagar efter att ha behövt kirurgiska ingrepp på sitt knä.

Malacia fortsätter med individuell träning och rehabilitering för att försöka nå tillbaka till matchform. United summerar Malacias framsteg kortfattat: “han gör allt för att nå full matchform”.

Berrada skriver brev till MUST

Uniteds nyligen tillträda VD Omar Berrada har redan haft brevväxling med Uniteds supportergrupp MUST. I brevet trycker han på vikten av korrespondens med supportergrupperingar och att se till att supportrarnas åsikter och behov tas på allvar.

Berrada skriver:

Det är ett stort privilegium att få möjligheten att leda den här fantastiska klubben in i nästa kapitel. Vart du än är i världen känner alla till Manchester United. Fotbollen, historian, framgångarna men framför allt supportrarna.

Att axla rollen som VD i Manchester United är ett enormt ansvar. Jag lovar att vi kommer göra allt vi kan för att leverera titlar och kulturen som förväntas i den här klubben i våra herrlag, damlag och ungdomslag.

Jag vill också att ni ska veta hur allvarligt jag ser på supporterengagemang. Supportrarna är kärnan i varje klubb. Och det är särskilt fallet i Manchester United. Jag ser fram emot att arbeta med MUST, Fan Advisory Board, Fans’ Forum och alla supportergrupper för att se till att deras synpunkter blir tillgodosedda.

Sett till mina prioriteringar just nu kommer jag fokusera på sommarens transferfönster och ansluta till herrlagets turné i USA. Jag kommer också spendera tid med vårat damlag när de kommer tillbaka för försäsongen och kommer lära känna mina kollegor i klubben.

Terland ryktas till United

Uniteds damlag kopplas nu samman med Brightons stjärnanfallare Elisabeth Terland. Den 23-årige norskan är en stor talang och med 13 mål för Brighton förra säsongen slutade hon tvåa i WSLs skytteliga.

Enligt The Guardian ska affären nästan vara i hamn, och Terland sägs ha kommit överens om ett tvåårs-kontrakt med United, med ett optionsår. Terland har ett utgående kontrakt, och går alltså helt gratis. Brighton har redan värvat två anfallare vilket förmodligen betyder att Brighton redan har förberett sig för ett liv utan Terland.

Terland blir om affären blir av Uniteds tredje värvning för sommaren, efter holländaren Dominique Janssen och Melvine Malard, vars lån gjordes permanent.

Res med oss till Manchester!