Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Willy Kambwala testar lyckan i Spanien

På måndagsförmiddagen står det klart att Willy Kambwala ansluter till spanska Villarreal permanent. Enligt rapporter ska det handla om en affär på tio miljoner pund för den franska mittbackens tjänster. 

Willy Kambwala anslöt till Manchester Uniteds akademi 2020 från franska Sochaux som 16-åring. Kambwala är född i DR Kongo men flyttade till Frankrike som femåring, och är uppväxt i samma förort och spelade i samma kvartersklubb som Anthony Martial.

Efter att ha dragits med skador började Kambwala spela någorlunda regelbundet för U21-laget säsongen 2022/23. Kambwala gjorde inte många framträdanden i ungdomslaget men imponerande ändå så nämnvärt att när skadorna började krypa in i backlinjen förra säsongen ansågs Kambwala redo att fylla mittbackarnas skor i A-laget.

Kambwala figurerade för första gången i A-laget som oanvänd avbytare mot Liverpool i december 2023. Mindre än en vecka senare startade han mot West Ham och var en av de bästa på plan. Men det tydligaste avtrycket kanske han gjorde mot Liverpool i april. I 2-2 matchen visade han enormt slit och förmåga. Efter matchen slutade han trea i omröstningen för matchens lirare.

Det blev till slut bara en säsong i A-laget för Kambwala, med 10 A-lagsframträdanden som facit.

Vi önskar Willy all lycka till i sin nya klubb!

Res med oss till Manchester!