Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Reaktioner från Trondheim / Turkiskt intresse för McTominay / Mittbackar sökes

United förlorade mot Rosenborg igår efter att lite snöpligt ha släppt in matchens enda mål i slutsekunderna. Efter matchen gav Erik ten Hag några ord om matchen, där kontentan var att det finns mer att kräva från spelarna.

I nyhetsväg noterar vi att det finns turkiskt intresse för Scott McTominay och att United siktat in sig på ett franskt mittbackslöfte.

Ten Hag kräver mer

Det blev en uddamålsförlust för United mot Rosenborg igår i vad som var försäsongens första match.

Bäst för dagen var Radek Vitek i målet, vilket så klart är ganska talande för hur matchen var. I våra snackisar finns en mer detaljerad matchrapport samt fakta att ta del av.

Erik ten Hag pratade med MUTV efter matchen och konstaterade att laget och spelarna måste höja sig både en och två nivåer. Givetvis är det inget uppseendeväckande med ett sådant konstaterande, det vore snarare förvånande om allt stämde igår.

“Det här var inte en nivå som vittnade om toppfotboll. För det krävs en markant höjning. Det börjar hos varje individ, att se till att du är i slag. Men jag förstår också att man inte kan vara i matchform nu, därför behövs dessa matcher. 

“De [Rosenborg] är mitt uppe i säsong och är betydligt bättre tränade, men samtidigt är vi Man United och spelare från Man United ska kunna prestera bättre.”

Återstår att se om spelarna är bättre påkopplade på lördag när man möter Rangers i Edinburgh.

Maguire gör framsteg på träningsplanen

Harry Maguire följer ett individuellt träningsprogram men lär snart vara redo för spel.

Harry Maguire har inte gjort någon match sedan i slutet av april när han drog på sig en muskelskada mot Burnley.

31-åringen togs visserligen ut i Gareth Southgates preliminära EM-trupp, men någon mästerskapsresa till Tyskland blev det alltså inte.

Av förklarliga skäl reste inte mittbacken med till Trondheim, utan stannade istället kvar i Manchester för att fortsätta sitt träningsprogram, som rapporteras gå enligt plan.

Gissningsvis kommer Maguire göra sina första minuter när laget reser till USA i slutet av juli.

United väljer mellan De Ligt och Yoro

Vad som händer på mittbackspositionen i United ser ut att bli den stora följetongen den här sommaren.

Igår bekräftades det att Willy Kambwala lämnar för Villarreal och sedan tidigare har även Raphaël Varane lämnat.

Kvar i truppen finns därmed Lisandro Martinez, Harry Maguire, Jonny Evans och Victor Lindelöf. Vad gäller den sistnämnde finns indikationer på att framtiden kanske inte är i United.

Det finns med andra ord lite att stå i för de rekryteringsansvariga i klubben.

Uppgifter från The Athletic under tisdagen är att Bayern Münchens Matthijs de Ligt fortsatt är ett intressant namn, likaså det franska mittbackslöftet Leny Yoro i Lille.

18-årige Yoro ryktas vilja få till en flytt till Real Madrid, men av förhandlingsmässiga skäl är Lille mer intresserade av att göra affärer med United, då de båda klubbarna rapporteras kunna komma bättre överens. Faktum är att United och Lille ska vara överens men där resten hänger på spelaren, enligt The Athletic.

En eventuell affär verkar dock innebära att någon ytterligare är utesluten. Yoro eller De Ligt. Inte båda.

McTominay ryktas till Turkiet

Ja, ni läste rätt.

Enligt turkiska medier, här återgivet av The Standard, ska Galatasarays vice president Ibrahim Hatipoglu meddelat att Istanbulklubben är intresserade av Scott McTominay (även Pierre Emile Höjbjerg från Tottenham).

På hur stort allvar intresset ska tas låter vi vara osagt, likaså huruvida både McTominay och United är sugna på att förhandla.

Den 27-årige skotten gjorde sju ligamål förra säsongen och går nu in på sitt sista kontraktsår i United. I avtalet finns dock ett optionsår inskrivet, vilket United inte sällan tenderar att utnyttja.

Res med oss till Manchester!