Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Yoro närmare United / Greenwood till Marseille / Damernas EM-kval

Det är ett mastigt Unitedsvep som bjuds på den här onsdagen. Såklart bjuds det på lite Silly, med Yoro och Greenwood i spetsen. Damernas EM-kval har rundats av, och vi får även höra Ten Hags ord om både Sancho och Joshua Zirkzee.

Yoro närmar sig United

Enligt David Ornstein har en av Uniteds stora rykten i sommar valt Manchester United. Eller snarare är det Leny Yoros klubb Lille som valt att acceptera Uniteds bud på 52 miljoner pund. Uniteds stora konkurrent för Yoros signatur, Real Madrid, har inte visat tecken på att matcha den siffran.

Enligt Ornstein har tanken att spela på Old Trafford växt på Yoro. Den 18-åriga mittbacken är redan en etablerad startspelare i Lille som slutade fyra i Ligue 1 förra säsongen. Nästa steg är nu ett flyg till Manchester och en medicinsk undersökning innan detaljerna i kontraktet reds ut. Alltså ska det bara vara en tidsfråga innan Yoro poserar i en Unitedtröja.

En till mittback ska fortfarande vara av intresse i sommar, men allt beror på spelarförsäljningar för att fria upp utrymme i klubbkassan. Matthijs de Ligt och Jarrad Branthwaite ligger fortfarande närmast till hands. Enligt James Ducker ska hoppet att värva Branthwaite svalna i Uniteds läger, då Everton sålt Amadou Onana till Aston Villa och deras behov av att sälja nu är lägre. Everton har nekat Uniteds tidigare bud och håller fast vid sitt utropspris på 75 miljoner pund, något som United vägrat.

McTominay tillbaka den här veckan

Ett antal av spelarna i truppen som deltagit i EM har fått längre semester, men den är nu över för Scott McTominay, som ansluter till resten av truppen på Carrington idag. McTominay blir därmed den första utav spelarna som deltagit i EM som ansluter till försäsongen.

Näst på tur är våra två danskar, Christian Eriksen och Rasmus Höjlund, som enligt Ten Hag kommer ansluta “nästa vecka”. Andra spelare som kommer få längre rekreationstid är Luke Shaw, Kobbie Mainoo, Diogo Dalot, Bruno Fernandes, Diogo Dalot, Alejandro Garnacho, Facundo Pellistri, och Lisandro Martinez som alla återhämtar sig från internationella turneringar.

Stor utveckling mellan Greenwood och Marseille

Vi har sedan tidigare rapporterat om att franska Marseille varit favoriten att värva Mason Greenwood efter att anfallaren fått höra att det inte finns någon väg tillbaka till United. Klubbarna är sedan tidigare överens om en flytt för drygt 23 miljoner pund med tilläggsklausuler. Men nu rapporterar David Ornstein att även Greenwood och Marseille är personligt överens, vilket är ett stort steg till en flytt.

Samtidigt rapporterar James Ducker att en klausul som ger United rättigheterna till 50% av en framtida försäljning av Greenwood från Marseille ska vara en del av överenskommelserna. Det ska vara anledningen varför Greenwood säljs långt under sitt marknadsvärde, som ligger över 40 miljoner pund.

Fabrizio Romano instämmer i uppgifterna, och hävdar att Marseille redan bokat in ett flyg åt Greenwood, och att det som återstår är en medicinsk undersökning och penna på papper.

“Sancho är en bra spelare”, säger Ten Hag

Förra veckan skrev vi om att Jadon Sancho och Erik ten Hag har gått vidare från sin tidigare dispyt och att Sancho nu kommer träna med resten av laget. Ett uttalande från Ten Hag efter matchen mot Rosenborg kanske talar för att Sancho har en framtida roll i laget. Enligt Ten Hag är Sancho en “bra spelare, och United behöver bra spelare” samt att de två “dragit en linje, och vi går vidare”.

Ten Hag om vår nya värvning

Joshua Zirkzee blev som bekant Uniteds första värvning i sommarfönstret och efter matchen mot Rosenborg fick journalisterna chansen att fråga Erik ten Hag vad Zirkzee kan bidra med till Uniteds spel.

“Han är en spelare som kan länka spelet, som kan visa sig tillgänglig, hålla i bollen, ha bra idéer, vara kreativ, dribbla och kombinera”, säger Ten Hag om sin 23-åriga landsman. Stort beröm alltså.

“Det är en annan typ av spelare och alltid en vi letar efter. Det ger oss mer alternativ taktiskt vilket är bra för längst fram har vi många spelare som spelar väldigt direkt och de kan dra nytta från hans tillgångar”, fortsätter Ten Hag.

Erik ten Hag öser beröm över sin nya värvning.

Damernas EM-kval rundas av med blandad framgång

Damernas EM-kval har nu nått sitt slut, med playoffspel schemalagt till i höst. Det blev blandad framgång för våra Uniteddamer.

Sverige kunde inte rå på lejoninnorna

Det var en tuff uppgift som väntade Sverige när England kom på besök till Gamla Ullevi. En seger behövdes för att slippa playoff.

England, som har hackat något i kvalet, var inte alls en given favorit då man kryssade mot just Sverige när matchen spelades på engelsk mark.

Det blev en jämn tillställning och slutade mållöst. Ella Toone var vår enda Unitedrepresentant som fick någon speltid, med Millie Turner, Grace Clinton och Maya Le Tissier relegerade till bänken. Toone fick spela nästan hela matchen och blev utbytt i tilläggstid. För England blir det alltså direktkvalificering till Schweiz medan Sverige får vänta på en lottad playoff-motståndare. Lottningen sker den 19 juli.

Naalsund och Janssen i nagelbitare

En direktkvalificering till EM var i potten när Norge och Nederländerna möttes i den sista matchen i grupp A. Lisa Naalsunds Norge behövde en seger medan det räckte med ett kryss för Nederländerna och nyförvärvet Dominique Janssen.

Det såg ut som att Norge hade säkrat sin biljett till Schweiz nästa år genom ett mål av Caroline Hansen efter en timmes spel. 1-0 höll sig till den åttionde minuten, då Vivianne Miedema gjorde ett blytungt mål som räckte för att säkra slutresultatet 1-1 och säkrat spel i EM. Både Naalsund och Janssen fick möta varandra i nittio minuter. För Naalsund och Norge väntar nu playoff.

Redan klara Wales städade undan Kosovo

Hayley Ladd, Gemma Evans och Safia Middleton-Patel fick springa runt på gräset i alla nittio minuter när Kosovo stod för dörren i den sista gruppspelsmatchen. Wales, som varit obesegrade genom hela kvalet, var redan klara för playoff (då man spelar i B-ligan renderar en gruppseger endast i playoff) och gjorde några roteringar, särskilt mellan stolparna där Middleton-Patel fick göra sina första minuter i kvalet.

Kosovo, som släppt in 17 mål i kvalet och inte gjort ett enda, var hopplösa inför walesarna och våra tre Uniteddamer kunde segla till en säker 2-0 vinst och slutar som given gruppetta.

Irland tog sin första seger i kvalet

Aoife Mannion och hennes Irland har varit ganska chanslösa i kvalet och i den sista matchen mot Frankrike stod inget på spel. Frankrike var redan klara som antingen gruppetta eller grupptvåa, och Irland var sedan länge borträknade från chansen att nå direktkvalificering.

Med det i åtanke valde Frankrikes tränare att rotera hela laget. Inte en enda av spelarna som startade föregående match mot Sverige fick spela från start. För Irland var det ett franskt B-lag som krävdes för att klämma ut en seger, och Irland vann med 3-1. Aoife Mannion fick sedvanligt starta på högerbacken, och spelade hela matchen. Nu väntar playoff för Irland.

Guerrero till Club America

Irene Guerrero har fått snålt med speltid sedan hon anslöt till United förra året. Spanjorskan, som vann VM innan hon anslöt till United, kopplas nu ihop med den mexikanska storklubben Club America. Det är den mexikanska journalisten Jesús Romero som ger oss uppgifterna. Enligt honom ska affären snart vara klar.

Rabjohn skadad i U19-EM

Uniteds akademiförsvarare Evie Rabjohn landade tokigt på foten i en närkamp mot Serbien i U19-EM, något som resulterade i att Rabjohn fick lämna matchen efter en halvtimme. Lagkamraten i akademin, Lucy Newell, startade även hon i matchen som slutade 1-1 efter en sen straff från engelskorna.

Ännu vet vi inte hur allvarlig skadan verkligen är. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt.

Res med oss till Manchester!