Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Irene Guerrero fortsätter karriären i Mexiko

Irene Guerrero flyttar till Mexiko efter bara en säsong som Manchester United-spelare. Detta bekräftar klubben på torsdagen.

Guerrero har nu skrivit på för den mexikanska storklubben Club América.

Sommaren 2023 blev Guerrero Unitedspelare, då hon lämnade Atlético Madrid, samtidigt som Vilde Boe Risa lämnade United för den spanska klubben.

Någon succé i United blev det emellertid inte, för spelaren som 2023 blev världsmästare med Spanien. Guerrero fick bara spela sju matcher för United, varav en enda från start. Totalt gjorde hon bara 151 minuter som Unitedspelare. På dessa bidrog hon med en assist. Under tiden i klubben vann hon FA-cupen.

Det är svårt att se värvningen av Guerrero som annat än ett planlöst fiasko och det är svårt att inte hålla huvudtränare Marc Skinner som huvudansvarig för att det blev som det blev.

Guerrero själv har tagit till Instagram för att säga farväl till United. I hennes avskedsbrev är det notabelt att hon inte riktar något tack till Skinner. Brevet lyder som följer:

Hej Reds,

Det har varit en kort men intensiv säsong. När jag kom till Manchester hade jag bara positiva tankar och jag var otroligt uppspelt. I livet går saker emellertid inte alltid som planerat. Jag är stolt över att ha gjort mitt bästa för klubben utan att förvänta mig något tillbaka och jag fann ert ovillkorliga stöd, som fick mig att sträva och jobba hårt för att leva upp till Manchester Uniteds storhet.

Att inte ha möjligheten att visa vad jag är kapabel till, trots att jag jobbade hårt och var professionell varje dag, lärde mig att hjälpa mina lagkamrater från ett annat perspektiv.

Det är tråkigt att tvingas gå skilda vägar men jag känner att det här är en nödvändig förändring både personligen och sportsligt för att kunna njuta av det jag är passionerad för återigen.

Tack till alla mina lagkamrater för att ni hjälpte mig känna mig som en i laget från dag ett. Det har varit ett privilegium att dela den här tiden med er och skriva historia tillsammans.

Tack till alla fans som aldrig slutade tro och stötta oss i varenda match, hemma eller borta. Jag kommer aldrig ha tillräckliga ord för att tacka er för ert stöd.

Vart jag än går kommer jag att bära er med mig. Men nu är det dags att starta ett nytt kapitel.

Vi önskar Irene Guerrero lycka till i Mexiko!

Res med oss till Manchester!