Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Nikita Parris optionsår aktiverat

Manchester United bekräftar på torsdagen att klubben har aktiverat optionsåret på Nikita Parris kontrakt. Den engelska anfallaren blir därmed kvar i klubben över säsongen 2024/25.

Parris, 30 år, anslöt till United inför säsongen 2022/23. Sedan dess har hon gjort 25 mål och 3 assists på 57 matcher. Förra säsongen var hon lagets ledande målskytt. Detta till trots var hon inte självskriven i startelvan och när United besegrade Tottenham i FA-cupfinalen fick hon nöja sig med ett inhopp.

Dagens nyhet till trots så fortsätter spekulationerna om Parris framtid som Unitedspelare. Enligt The Athletic ska United i våras ha accepterat ett bud på Parris från North Carolina Courage. Den gången valde Parris att stanna i England. Enligt Emma Sanders ska det fortsatt finnas intresse för Parris från klubbar i USA. Så det spekuleras att det aktiverade optionsåret snarare handlar om att United vill garantera en övergångssumma ifall Parris lämnar klubben.

Inför säsongen 2024/25 har United förstärkt offensiven med Elisabeth Terland medan Lucía García har lämnat klubben för att fortsätta karriären i Mexiko. Samtidigt har Melvine Malard har skrivit på permanent efter en säsong i klubben på lån.

Res med oss till Manchester!