Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Glasgow Rangers
Fler ungdomar kan få chansen

Det stundar ny match i morgon. Undertecknad var på premiären i Norge och det gjorde ingen människa glad. I och för sig var det ganska väntat. Vi kan nog räkna med ett liknande startelva mot Rangers eftersom de flesta ordinarie spelare ännu är otillgängliga. Möjligen kan någon mer namnkunnig vara tillbaka i morgon. 

Det är naturligt att Manchester United inte briljerar ännu med en ung startelva i början av försäsongen. Men vi kräver ändå lite mer underhållning än senast i Trondheim då jag såg max två skott på mål.

Manchester United

Erik ten Hag var såklart kritiskt efter mötet med Rosenberg och menade att ett lag på Manchester Uniteds nivå måste spela bättre oavsett förutsättningar. Bäste spelare på plan var den unge målvakten Radek Vitek. Efter matchen mot Rangers väntar USA-turné. Joshua Zirkzee och Leny Yoro har presenterats som nyförvärv de senaste dagarna vilket naturligtivs är mycket intressant. Men på dem får vi vänta ett tag till.

Laget mot Rangers lär säkert vara ganska likt det vi fick se i Norge. De fem seniorspelare som startade då var Wan-Bissaka, Evans, Mount, Casemiro och Rashford, de ska vara tillgängliga igen. Vi har också rapporterat om att Harry Maguire och Tyrell Malacia gör framsteg i individuell träning och kan vara tillbaka. Därutöver har vi sett Scott McTominay, Antony, Onana och Jadon Sancho tillbaka på Carrington. Vi får se hur många av dessa vi får se i morgon.

Därutöver kommer det förstås bli ett par intressanta ungdomsspelare igen såsom Harry Amass, Toby Collyer, James Scanlon, Will Fish, Ethan Wheatley och Ethan Williams.Några av dem som inte fick chansen senast är talangfulle mittbacken Louis Jackson och anfallaren Samuel Mather. Kanske får de chansen denna gång.

Marcus Rashford såg till en början spelsugen ut i Trondheim senast men hade svårt att få något uträttat. Vi får hoppas att tid och kanske van Nistelrooy kan sparka liv i vår potentiellt störste målskytt.

 

Glasgow Rangers

Rangers började sin säsong med förlust mot Ajax förra helgen på ett träningsläger i Nederländerna. Laget tar nu sig an United på hemmajord innan ytterligare två matcher väntar mot Birmingham och Union Berlin innan ligastart i Skottland 3 augusti. Rangers slutade tvåa i ligan förra året, åtta poäng bakom segrande Celtic.

I Rangers trupp ser vi bland annat den brasilianske målskytten Danilo som var tillbaka senast mot Ajax efter skada. Lagets bäste målskytt förra säsongen var annars Cyriel Dessers, som gjorde 22 mål på 54 matcher. Den belgiskfödde nigerianen har klar näsa för mål och lär vilja göra ett även på United. Tre nyförvärv som är aktuella för skottarna är Mohamed Diomande, vänsterbacken Jefte och Connor Barron. Den sistnämnde anses som en lovande mittfältare som nyligen värvats från Aberdeen.

Glasgow Rangers har en imponerande historia av titlar och lär vara ett fullgott motstånd mot United denna lördag. Sedan är det förstås en annan sak hur nivån i skotska ligan är.  Förra året vann de ligacupen mot Aberdeen men åkte ut i Europa Leauge i åttondelsfinal mot Benfica.

 

Övrigt

Glasgow Rangers och United har mötts i fyra tävlingsmatcher varav alla i Champions Leauge. United har gått segrande ur tre av dessa. I den senaste år 2010 vann United med 1-0 efter mål av Wayne Rooney och gick då vidare till slutspel.

Vi kan notera att Sir Alex Fergusson spelade med Glasgow Rangers under åren 1967-1969 då han lyckades göra 21 mål på 41 matcher.

Matchinformation

Manchester United
Glasgow Rangers
Turnering: Träningsmatch
Tid: Lördagen den 20 juli 2024, 17.00
Plats: Murrayfield Stadium, Edinburgh
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Harrison, Mee, Vítek, Onana
Försvarare: Amass, Aljofree, Bennett, Evans, Fish, Jackson, Murray, Ogunneye, Oyedele, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire
Mittfältare: Casemiro, Collyer, J Fletcher, Hannibal, Mather, Mount, Scanlon, Williams, McTominay, Amad, Antony, Sancho
Anfallare: Ennis, Hugill, Rashford, Wheatley
Oviss status: McTominay (matchform), Amad, Antony, Lindelöf, Onana, Sancho (individuellt program), Maguire (skaderehabilitering)
Förmodad frånvaro: Eriksen, Hojlund, Zirkzee, Heaton, Mainoo, Pellistri, Shaw, Garnacho, Martínez, Bayindir, Dalot, Fernandes (semester), Malacia, Gore (skadade), Shoretire (inget kontrakt), Greenwood (förväntat klubbyte)
Res med oss till Manchester!