Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Sancho överens med PSG / Ten Hag i ny intervju / Klubben nyttjar inte Amrabat klausulen

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Jadon Sancho kan flytta till PSG i sommar. Vi kan även rapportera att klubben inte kommer aktivera utköpsklausulen på Sofyan Amrabat. I övrigt så har Erik ten Hag gjort ännu en intervju.

Nytt på Muss.se: Det står bekräftat att Leny Yoro tar Nemanja Vidic gamla nummer samt att spelschemat för Women’s Super League 2024/25 har släppts. Vi har släppt snackisarna efter Rangers matchen samt även publicerat våra tankar kring värvningen av Joshua Zirkzee.

Sancho överens med PSG

Jadon Sancho är enligt franska uppgifter nära överenskommelse kring ett kontraktsavtal med Paris Saint-Germain.

Jadon Sancho återvände nyligen till United efter en utlåning till Borussia Dortmund under våren. Under den korta tiden tillbaka i Manchester så har Sancho och Erik ten Hag lyckats lägga gamla tvister bakom sig och spelaren fanns med från start i träningsmatchen mot Rangers. Trots detta så är det fortfarande mycket möjligt att Jadon Sancho inte kommer att spela för United nästa säsong och just nu ser det ut som att PSG är närmast att värva den 24 årige yttern då parterna verkar överens om personliga villkor.

Manchester United ber om 50 miljoner euro för Jadon Sancho och det återstår nu att se ifall PSG är villiga att slanta upp den summan för spelaren.

Ten Hag i ny intervju

Erik ten Hag har öppnat upp i ännu en intervju kring jobbet i Manchester United, denna gång med AD Sportwereld. Erik ten Hag gick in på hur dålig kulturen var i klubben när han kom in som huvudtränare och att han delade Ralf Rangnicks åsikt om att klubben då behövde en “öppen hjärtoperation” innan man kunde börja uppmana om de stora titlarna igen.

Erik ten Hag förklarade hur han visste att det skulle vara ett väldigt tufft jobb att coacha Manchester United, och att den förra Unitedtränaren Louis van Gaal gett honom råd. Ten Hag tror även att klubben fortfarande har en lång väg att gå innan man kan vara tillbaka på toppen igen.

Vi vill ha den här klubben tillbaka till där den var för mer än ett årtionde sedan, till en klubb som vinner Premier League, som kan vinna Champions Leagues. Det är vi verkligen långt ifrån tycker jag.

Jag tycker att vi har tagit steg sedan dess, annars hade vi inte vunnit två trofeer [FA-cupen och Carabao-cupen]. Men vi har ännu inte kommit så långt att vi har en ’vinnande kultur’ här i alla avseenden. Våra standarder, våra normer och värderingar måste fortfarande gå upp i nivå.

Ni kan läsa mer om Ten Hags intervju på telegraph.co.uk.

Klubben nyttjar inte Amrabat klausulen

Manchester United har valt att inte nyttja köpsklausulen på Sofyan Amrabat, det rapporterar Fabrizio Romano. United har informerat Fiorentina om beslutet.

Trots att United nekat att utnyttha köpsklausulen på 20 miljoner euro så är klubben fortfarande intresserade av att värva Amrabat och kommer att diskutera andra tillvägagångar med La Viola för att behålla spelaren i Manchester, detta då Erik ten Hag gillar marockanen.

Andra klubbar, främst från Spanien, är intresserade av att värva Amrabat.

Ashworth talar till supportrarna

Klubbens nya sportsliga direktör Dan Ashworth har skrivit en kolumn till klubbens supportrar där han bland annat berättar om sina kopplingar till Manchester Untied samt uttrycker sin stolthet över att få jobba inom klubben. Ashworth berättade också om sina mål som ska nås tillsammans med Jason Wilcox och Omar Berrada i ledningen och med Erik ten Hag i tränarsätet.

Vi är alla tydliga med att förra säsongen föll under de krävda standarderna i Premier League och Champions League, men genom att vinna FA-cupen på ett så imponerande sätt visade våra spelare och vår personal vad de kan när alla tar sig samman och presterar till sin potential . Vår kollektiva utmaning är att nå de nivåerna mycket mer konsekvent.

Ni kan läsa hela texten från Dan Ashworth via länken nedan.

Antony vill stanna

Det har cirkulerat många rykten kring Antonys framtid de senaste veckorna då flera källor rapporterat att den 24 årige brassen kan lånas ut i sommar.

Antonys agent Junior Pedrosa har nu svarat på ryktena där han säger att Antony vill stanna i klubben och att han bara är fokuserad på Manchester United, något som även diskuterats med klubben.

Varane klar för Como

Raphael Varane har nu hittat sin nya klubbadress efter att kontraktet med Manchester United utgått. Det blir Italien och nykomlingarna Como för 31 årige Varane som skriver ett tvåårskontrakt med klubben.

Como kommer att spela i italiens högsta serie nästa säsong efter uppflyttningen från Serie B med förra Arsenal och Barcelona spelaren Cesc Fabregas i tränarsitsen.

Bakslag på flera värvningsmål

Efter en mycket progressiv start på sommarfönstret så har vi nu fått några bakslag på ett flertal värvningsmål, mest noterbart på Evertons Jarrad Branthwaite.

Jarrad Branthwaite

Everton har informerat Manchester United att de inte är intresserade av att sälja Jarrad Branthwaite i sommar, detta trots den misslyckade klubbförsäljningen. Everton skulle endast överväga att sälja spelaren ifall deras höga värdering möts. Manchester Uniteds intresse för spelaren kvarstår trots värvningen av Leny Yoro, men skulle endast försöka värva spelaren ifall prislappen skulle sänkas.

Xavi Simons & Adrien Rabiot

Varken Xavi Simons eller Adrien Rabiot ser ut att bli Unitedspelare i sommar trots klubbens intresse. Simons har scoutats av United i över två år nu men det har aldrig blivit mer än så.

Adrien Rabiot förhandlade med United sommaren 2022 men den dealen kollapsade då och United värvade Casemiro istället.

Yoros värvningsintervju

Leny Yoros första intervju som Unitedspelare har nu släppts, han berättar hur det känns att skriva på för klubben, vilka spelare som spelade en stor roll i beslutet att bli en Unitedspelare samt lite annat.

Det här är en historisk scen och jag är väldigt exalterad över att spela på Old Trafford. Jag föreställer mig redan på planen.

Han talar om hur Rio Ferdinand ringde honom och berättade om Manchester United

Det var för två veckor sedan när jag först pratade med Rio, han ringde mig. För det första var jag verkligen imponerad av att prata med honom och ja, vi pratade typ 10 minuter om Man United, så han hjälpte mig mycket att göra mitt val. Det var verkligen en ära att få prata med honom.

Han pratade med mig om klubben och att det här är en historisk klubb med en stor historia, och om jag går dit måste jag kämpa för klubben, för att vara redo, för det här är den största klubben i världen.

Yoro efter sin första match

En nöjd Leny Yoro fick ge sina tankar efter sin första match i den röda Unitedtröjan. Även Erik ten Hag intervjuades om den prestationen. Ni kan se det klippet nedan.

Danskarna är tillbaka

Rasmus Höjlund och Christian Eriksen är nu tillbaka på Carrington efter EM äventyret och lite semestervila.

Även Tom Heaton är på plats igen efter att han varit en del av Englands stab i EM.

Problem med passet

Erik ten Hag pratade innan matchen mot Rangers att Amad inte skulle kunna ta sig in i Norge, detta då spelarens nya pass inte anlänt. Problemet kunde dock lösas och passet är på plats nu, spelaren kommer att kunna delta i försäsongsturnen i USA.

Res med oss till Manchester!