Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ingen press på Ten Hag / Ytterbackar prioriteras / Hugill lånas ut

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Erik ten Hag sitter lugnt i båten nästa säsong då han inte kommer att förväntas nå en topp fyra placering i ligan. Vi kan även rapportera att ytterbackspositionen är av största prioritet på värvningsmarknaden. I övrigt så är Joe Hugill på väg att lämna klubben på lån.

Nytt på Muss.se: Det är bekräftat att Rasmus Höjlund tar tröja nummer nio inför nästa säsong. Vi har även släppt införrapporten för sommarens försäsongsturne i USA samt rapporterat om truppen spelare som reser med till staterna. Till sist så har Manchester United lanserat säsongens nya bortatröja.

Ingen press på Ten Hag

Det sätts inga höga krav på Erik ten Hag inför nästa säsong då klubben inte sätter någon press på holländaren att nå en topp fyra placering i ligan, det rapporterar The Guardian.

Sir Jim Ratcliffe prioriterar att se betydande framsteg hos laget och igenkänner att det inte finns någon garanti för succe nästa säsong då klubben fortfarande är under återuppbyggnad.

Erik ten Hags största mål inför den kommande säsongen är att kraftigt förbättra nivån på fotbollsplanen samt att höja standarden utanför planen.

Ytterbackar prioriteras

Manchester United förväntas öka takten på transfermarknaden när det kommer till ytterbackspositionerna då risken finns att Erik ten Hag blir några man kort på positionen inför säsongen. Aaron Wan-Bissaka, som ryktas bort från klubben, var den enda seniorytterbacken som reste med resten av truppen till USA igår.

Tyrell Malacia reste inte till USA för försäsongen då han inte förväntas vara tillbaka i spel inom den närmsta tiden, trots att spelaren redan varit frånvarande i 14 månader efter en allvarlig knäskada. Luke Shaw och Diogo Dalot är fortfarande på semester efter att ha spelat EM för sina respektive länder.

På högerbackspositionen så har Manchester United ryktats kraftigt till Bayern Munchen spelaren Noussair Mazraoui men marockanen ser nu ut att vara på väg till West Ham. Manchester United kommer att behöva sälja Aaron Wan-Bissaka om man skulle vilja ta in en ny högerback,. spelaren har ryktats vilja flytta till Inter Milan efter att han nekat en övergång till West Ham.

En bytesaffär mellan Manchester United och Inter Milan som skulle inkludera Aaron Wan-Bissaka och Denzel Dumfries har diskuterats mellan parterna men diskussionerna har inte nått ett avancerat stadie.

Hugill lånas ut

Joe Hugill ser ut att lånas ut till Wigan Athletic, det rapporterar Manchester Evening News. Spelaren skulle finnas med i Erik ten Hags trupp till USA men har nu dragit sig ur inför utlåningen till Wigan.

Hugill blev målskytt förra helgen mot Rangers och har kontrakt till 2026 med en option på ett ytterligare år. Spelaren spenderade våren utlånad till Burton Albion där han gjorde ett mål på 18 framträdanden.

Fler uppsägningar på gång

Manchester United har informerat ett flertal långtidstjänstgörande akademitränare och anställda att de förmodligen kommer behöva lämna sina positioner inom klubben. Detta följer Sir Jim Ratcliffes drastiska kostnadsbesparande på anställningsfronten.

Ineos har åttagit sig uppdraget att ta bort 250 personer från en arbetsstyrka på över ett tusen anställda och processen har nu börjat med uppsägningar på långtidsanställda ungdomstränare. Möten kommer att följa nästa månad för beslut kring nästa steg i besparingsprocessen.

Vinst för ungdomarna

Manchester United XI slog Chester med 1-3 i en vänskapsmatch. Gabriele Biancheri gjorde två mål i matchen, James Bailey gjorde ett.

Jayce Fitzgerald, Tyler Fletcher och Tyler Fredricson gjorde sina återkomster till fotbollsplanen efter lång skadefrånvaro.

I laget fanns även 35 årige Tommy Rowe, som provspelade då klubben överväger att plocka in den tidigare Doncaster Rovers spelaren i en spelande tränarroll i akademin.

Ni kan hitta höjdpunkter från matchen, samt lite tankar från tränare Travis Binnion via länken nedan.

Riviere skadad

Jayde Riviere skadade ankeln under en preparationsmatch med sitt Kanada mot Nigeria och missade därför dagens OS match mot Nya Zeeland.

Förlust för Miyazawa i OS

Hinata Miyazawa var med från start för sitt Japan i dagens öppningsmatch av OS mot världsmästarna Spanien. Miyazawa spelade hela matchen som Japan förlorade med två mål mot ett.

Newell och England utslagna

Det blir inget finalspel i U19 EM för Lucy Newell då England åkte på förlust mot Spanien med tre mål mot ett.

 

 

Res med oss till Manchester!