Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Andreas Georgson förstärker tränarstaben

Det blir svenskt på tränarbänken i Manchester United. Klubben bekräftar på fredagskvällen att Andreas Georgson har skrivit på som a-lagstränare, med ansvar för individuell utveckling och fasta situationer.

Georgson är den fjärde förstärkningen till tränarstaben i sommar, sedan tidigare har anställningarna av René Hake, Ruud van Nistelrooy (assisterande managers) och Jelle ten Rouwelaar (målvaktstränare) bekräftats. Även Steve McClaren (senior a-lagstränare), Darren Fletcher (a-lagstränare) och Craig Mawson (assisterande a-lagstränare) ingår i tränarstaben.

Den 42 år gamla svensken kommer närmast från norska Lillestrøm, där han var huvudtränare.

Förra året jobbade Georgson i Southampton, där han blev bekant med Jason Wilcox. Han har i England också jobbat för Brentford (2019-2020) och Arsenal (2020-2021). Tränarkarriären (åtminstone på högre nivå) inleddes som assisterande tränare för Malmö FF (2018-2019). Han återvände till Malmö 2021 till 2023, då som sportchef. Några månader 2022 klev han även in som tillförordnad huvudtränare för Malmö.

Under tiden i de tre engelska klubbarna har Georgson primärt varit ansvarig för fasta situationer. PÃ¥ fredagskvällen har Erik ten Hag pÃ¥ en presskonferens bekräftat att Georgson kommer att jobba med “individuell utveckling” och “fasta situationer” i United.

Ska vi tro på Twitterkontot Saints Statistics så är det en mycket talangfull tränare som ansluter till Uniteds tränarstab.

Välkommen till Manchester United, Andreas Georgson!

Res med oss till Manchester!