Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Svensk nära tränarbänken / Maguire om skadan / Obi närmar sig

Glad fredag! Dagens Unitedsvep bjuder på rykten att en svensk är nära att ansluta till Uniteds tränarbänk, Maguire berättar allt om skadan och sin framtid i en intervju, och United närmar sig en värvning av en av Englands hetaste talanger.

Nytt på muss.se: Joe Hugill har gått till Wigan på lån , och vi har delat med oss av våra tankar om Leny Yoro.

Georgson nära United

Lilleströms tränare Andreas Georgson är väldigt nära att göra en övergång till United och anta en tränarroll. Det kommer i det fallet bli den tredje tränarutnämningen den här säsongen, efter Ruud van Nistelrooy och René Hake.

Det är vår systersida United.no som rapporterar uppgifterna, och hänvisar till de norska tidningarna Romerikes blad och Nettavisen. Enligt United.no stämmer tidningarnas uppgifter överens med uppgifter de själva fått in.

Andreas Georgson, som är svensk, inledde sin tränarkarriär 2018 som assisterande tränare i Malmö FF. Där blev det bara ett år innan han tog sitt pick och pack till Brentford för att ansluta som tränare i fasta situationer. Efter Brentford har han även arbetat i Arsenal och Southampton i en likadan roll. Det blev även en tur tillbaka till Malmö FF, där han var sportchef och under en kort period interimtränare. Sedan januari 2024 har han tränat norska Lilleström.

Förmodligen är Georgson tänkt som just tränare i fasta, då den positionen i tränarstaben är vakant.

Maguire: “Att missa FA Cup-finalen och EM var det tuffaste”

Harry Maguire har i en intervju med The Athletic öppnat upp sig om den tuffa säsongen han har haft, där skador förföljt honom och gjort så att han har missat både FA Cup-finalen och Englands EM-äventyr, där man tog silver. Enligt Maguire är skadeperioden det tuffaste som hänt honom i karriären.

“När jag först skadade mig trodde jag att jag skulle kunna spela FA Cup-finalen”, säger Maguire. “Så jag pushade mig själv inför finalen, och en vecka innan finalen fick jag backslag. Men det var okej, för jag skulle ändå spela EM. Sen åkte jag med landslaget och fick ett till backslag. Så det var frustrerande”, fortsätter han.

“I efterhand hade jag velat veta att jag inte hade en chans på någon utav dem, så jag kunde mentalt förbereda mig på det. Jag trodde 100% att jag skulle ha någon inblandning, men det hände bara inte. Kanske pushade jag mig själv för hårt för att komma tillbaka tidigare, jag vet inte”.

Samtidigt poängterar Maguire starkt att han fortfarande vill vara kvar i klubben och att “så länge klubben inte säger att jag är till salu eller att de vill att jag ska lämna” vill han stanna och göra klubben framgångsrik. Maguire har en tro på att han kan bidra med erfarenhet och spel på planen trots Uniteds värvning av Leny Yoro och potentiellt ännu en mittback.

“Vi måste komma ihåg att han är ung, det kommer bli misstag. Men han har alla attribut för en modern mittback, han har säkerligen en ljus framtid”, säger Maguire om Yoro. “Det är vårt ansvar som äldre mittbackar, mitt ansvar, att hjälpa honom, kommunicera väl och försöka förmedla vad han kan förvänta sig”.

Hela intervjun går att läsa på The Athletic, se nedan.

Obi föredrar en flytt till United

Förra veckan rapporterade vi för första gången Uniteds intresse för Arsenals akademistjärnskott Chido Obi. Den 16-åriga anfallarens kontrakt med Arsenal har nu gått ut och förhandlingar fortgår melllan Obis läger och United över en övergång. Enligt Academy Scoop är ett beslut om en övergång överhängande och Obi har enligt utsago meddelat nära och kära att hans preferens är Manchester United.

Obi, som är född i Danmark, har gjort braksuccé i Arsenals akademi och anses vara en av de hetaste löftena i landet. Bland annat gjorde han debut för U21-laget som 15-åring. I U16-laget har Obi bland annat gjort 10 mål i en match mot Liverpool, och 7 i en match mot Norwich på U18-nivå. Förra säsongen stänkte Obi in 32 mål på 18 matcher i U18-laget. Som 16-åring.

Res med oss till Manchester!