Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag hittills nöjd / Flera stod över träning / Framgång för U16

Lördagens nyhetssvep kommer med ord från Ten Hags presskonferens inför nattens möte med Arsenal. Han betonar att laget har en utmärkt energi efter slutet på förra säsongen och att truppen är stark med alla spelare friska. 

Nytt på muss.se: Andreas Georgson förstärker tränarstaben med fokus på individuell utveckling och fasta situationer, se här.

Ten Hag hittills nöjd

Ten Hag var lugn, samlad och positiv på presskonferens inför nattens möte med Arsenal. Han uttryckte sig som nöjd över värvningarna av Zirkzee och Yoro och med truppens status hittills. Han betonade dock att klubben fortsätter jobba för att bredda truppen och täcka upp alla positioner på ett bra sätt.

På frågor om enskilda spelarna svarade Ten Hag lite som vanligt att det har varit så många skador att det är svårt att utvärdera insatserna förra säsongen, bland annat på Mason Mount, “han kan spela på många situationer och kommer att visa framfötterna om han är skadefri”. På frågor om Sancho och Antony sa Ten Hag att det är bra spelare och att United behöver bra spelare.

Han fick också kommentera det senaste nytillskottet till tränarstaben, svenska Andreas Georgson och uttryckte att klubben letat efter särskilda profiler där Georgson passar in. I övrigt fick vi bland annat höra att laget är ute efter fler titlar under säsongen och att det är vinst som gäller i alla matcher oavsett status (angående mötet med Arsenal).

På frågor om lagets många skador förra säsongen återkom Erik ten Hag till det tuffa spelschemat som kommer bli än mer intensivt detta år, men också till att de jobbar strategiskt för att hålla sig så friska som mjöligt, “vi har också gjort ändringar och anställt en ny klubbläkare”, sa Ten Hag.

Hela presskonferensen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Flera stod över träning

Enligt rapporter från Mirror Football så har Harry Maguire, Lene Yoro och Tom Heaton stått över eftermiddagens träning. De kom dock efter halva träningen för att se på. Maguire har arbetat en längre tid på en återkomst och det återstår att se om vi får se honom i startelvan mot Arsenal.

Framgång för U16

Ungdomslaget U16 flickor tog en fin skalp genom att vinna Super Cup NI mot Nordirlands utvecklingslag. Finalen slutade 2-1. Turneringen anses som en mycket prestigefylld cup för ungdomslag.

Manchester United förlorade endast poäng mot Aston Villa i gruppspelet och gick sedan rent i turneringen.  Ellen Marsh och Pixie Bradley blev Uniteds målskyttar i finalen mot favoriten Nordirland. Vi säger grattis!

Eriksen lugn

Christian Eriksen är inne på sitt sista år med United enligt nuvarande kontrakt. Han har nu själv uttalat sig om att han inte har bråttom att finna en ny klubb. “jag trivs i United, och har haft två fina år här och går nu in på mitt tredje, säger Eriksen till Simon Stone. Även familjen ska ha rotat sig bra i Manchester.

Eriksen: “Jag vill självklart spela så mycket som möjligt men det är upp till tränaren. Jag trivs i alla fall mycket bra här”. Vår danske rutinerade mittfältare ser alltså ut att bli kvar ytterligare en säsong.

Heaton ännu hungrig

Målvakten Tom Heaton får inte särskilt mycket speltid i United men har ännu inga planer på att lägga handskarna på hyllan. “jag är fortfarande hungrig, annars hade jag inte varit här” säger Heaton.

Han betonar att han självklart vill spela mer men att det också handlar om en stödjande roll. “jag har inte förlorat aptiten, att slåss för att ta en plats i United är är något speciellt säger den 38-årige engelsmannen till Simon Stone.

 

Res med oss till Manchester!