Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Evans öppnar upp / Mazraoui närmar sig / Nya arenabygget

Dagens Unitedsvep kommer med nyheten att Manchester United är nära värvningen av Noussair Mazraoui. Vi kan även rapportera att Jonny Evans har talat ut om sin kontraktsförlängning samt gett sina tankar på uppsägningarna inom klubben. I övrigt så har United stora planer kring den nya arenan.

Glöm inte att kolla in Muss Weekly som släpptes tidigare idag, där sammanfattas försäsongsmatcherna från förra veckan på herr och ungdomssidan samt att det tittas framåt på veckan som kommer.

Evans öppnar upp

Jonny Evans har avslöjat att han förmodligen hade lagt fotbollsskorna på hyllan om han inte hade förlängt kontraktet med Manchester United i sommar.

De fina detaljerna innebar att det tog lite längre tid än väntat, men jag visste att jag inte skulle någon annanstans. Det var antingen att stanna här eller att förmodligen gå i pension. Jag är glad att ännu en säsong blev tillgänglig och att klubben ville att jag skulle stanna. Jag hade en fantastisk tid här förra säsongen och det vill jag fortsätta.

Trots att Evans togs in förra sommaren som en reservmittback så blev det totalt 30 matcher förra säsongen på grund av det konstanta skadeläget i backlinjen. Evans är trots detta i god form rent fysiskt och verkar redo för den nya säsongen.

Jag känner mig bra och vass den här försäsongen. Jag känner inte att jag har tappat för mycket och känner faktiskt att jag har kommit tillbaka med spänst i steget.

Jonny Evans sa även att det har varit jobbigt att se anställda inom klubben förlora sina jobb under personal-nerskärningen under Ineos.

Många människor har förlorat sina jobb de senaste veckorna, det har varit svårt och jobbigt att se. De nya ägarna känner att det är den riktningen de vill gå. Men du vet, det har samtidigt inte varit lätt för alla.

Mazraoui närmar sig

Manchester United är nära värvningen av Noussair Mazraoui från Bayern Munchen, dock så måste Aaron Wan-Bissaka säljas om värvningen ska fullbordas. Bägge spelarna värderas till cirka 15 miljoner pund och United måste nu övertala Wan-Bissaka till att komma överens med West Ham United innan en ny högerback kan värvas.

West Ham var själva nära att värva Mazraoui efter att Londonklubben kommit överens med Bayern Munchen, den affären kollapsade dock när Manchester United klev in.

Manchester United är också intresserade av att värva Mazraouis lagkamrat Matthijs de Ligt från Bayern Munchen. Bägge spelarna spelade under Erik ten Hags styre i Ajax.

Nya arenabygget

Manchester United siktar på att bygga en helt ny arena med en kapacitet på 100,000 personer ifall man går med planen att flytta från Old Trafford till en ny hemmaarena. Kapacitetssiffran ses som en framtidssäker lösning på den höga efterfrågan på matchbiljetter.

Den samlade insatsstyrkan som sköter planeringen för en ny arena fokuserar i dagsläget på hur bygget skulle se ut samt hur det ska finansieras.

Alternativet till en ny arena skulle vara att renovera Old Trafford, en läktare i taget. Något som skulle förminska kapaciteten vid olika punkter samt skapa frågetecken kring hur man ska husera de 51,000 säsongsbiljettsinnehavare ifall kapaciteten skulle falla under den siffran.

Sir Jim Ratcliffe föredrar iden att bygga en ny arena och klubben tror att genom att bygga den nya arenan på land som ägs av klubben intill Old Trafford gör det möjligt att fortsätta spela på Old Trafford under byggnationstiden.

Lindelöf tillbaka i träning

Victor Lindelöf är tillbaka i full träning tillsammans med resten av truppen efter att svensken missat de första tre matcherna av försäsongen då han fortsatt att jobba på sin kondition samt dragits med lite småskador.

Lindelöf kan vara tillbaka i spel redan på natten mot torsdag då United tar sig an Manuel Pellegrinis Real Betis.

Zirkzee i Manchester

Den nya anfallsvärvningen Joshua Zirkzee har nu anlänt vid Carrington för att påbörja försäsongsträningen inför debutsäsongen i England.

Como presenterar Varane

Serie A nykomlingarna Como har nu presenterat värvningen av Raphael Varane. Fransmannen ansluter på en gratis värvning efter att hans kontrakt med Manchester United utgått.

Varane har skrivit på ett tvåårskontrakt med en option på ett extra år med den italienska klubben.

Damerna i OS

Hinata Miyazawa fanns återigen med från start när hennes Japan tog en dramatisk trepoängare mot Brasilien. Miyazawa byttes ut i den 80:e matchminuten när brassarna fortfarande ledde matchen, Japan gjorde sedan två mål på stopptid för att vända vad som hade blivit en andra förlust i OS till en första seger.

På andra håll så fanns Jayde Riviere inte med när Kanada slog Frankrike med 2-1 då hon fortsatt dras med en skada.

EFL Trophy datum

Manchester United U21s matcher i EFL Trophy har nu bekräftats. Manchester United kommer att spela tre bortamatcher i grupp F mot seniormotstånd i form av Barnsley, Doncaster Rovers och Huddersfield Town.

Tisdag 3 Sep: Barnsley 20:45
Tisdag 8 Okt: Doncaster 20:45
Tisdag 12 Nov: Huddersfield 21:45

Res med oss till Manchester!