Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Manchester United - Real Betis
Dags för Ten Hag att börja klura på en ordinarie startelva

I natt väntar nästa försäsongstest för Manchester United när spanska Real Betis står för motståndet. Fortsatt finns en del frågetecken att räta ut, men vi börjar också närma oss tiden då konturer av en mer ordinarie startelva ska börja formas. 

Manchester United

Att förlora mot Arsenal är så klart aldrig okej om du heter Manchester United, men på en försäsong får vi ta det för vad det är. I den senaste matchen mot Londonlaget fanns en del positiva saker att bygga vidare på, med spelare som tar kliv och ett spel som emellanåt flyter fint.

Utmärkte sig mest gjorde förmodligen André Onana i målet. Med det sagt var han nog inte bäst i United, men det var runt kameruniern mycket hände.

Rasmus Höjlund gjorde ett typiskt Rasmus Höjlund-mål, när han ryckte sig förbi sin motståndare och tråcklade in bollen i nät. Dansken utgick dock skadad redan i första halvlek, vilket även nyförvärvet Leny Yoro i backlinjen gjorde. Vad status är på de båda är fortsatt oklart men att de skulle vara aktuella för spel ser jag som helt osannolikt, eftersom det verkar ha rört sig om muskelskador.

I Yoros plats är det inte alldeles otänkbart att Victor Lindelöf kliver in. Svensken har varit borta på grund av skada men hoppas kunna figurerar mot Betis.

Victor Lindelöf rapporteras vara redo att göra sina första minuter den här försäsongen. Klarar svensken en halvlek?

Antony, Christian Eriksen, Harry Maguire och Scott McTominay gjorde sina första minuter i mötet mot Arsenal. Om vi däremot ska utgå från att Erik ten Hag vill börja laborera med vad som kan bli en mer ordinarie startelva framöver, så är det troligtvis bara Maguire som är tilltänkt av dessa namn.

Amad måste gå före Antony. Casemiro ska ha varken en skotte eller dansk bredvid sig på det centrala mittfältet. Gissningsvis får Toby Collyer, som på intet sätt gjort bort sig, fortsatt förtroende från start. Mason Mount framför och Marcus Rashford till vänster?

Visserligen skulle Rashford, i Höjlunds förmodade frånvaro, kunna spela som nia, och därmed putta ut Jadon Sancho till vänster. Men om det ändå måste laboreras lite ser jag hellre unge Ethan Wheatley få chansen längst fram.

Real Betis

Det grönvita laget från Sevilla slutade på en sjunde plats i La Liga förra säsongen och knep därmed en kvalplats till Europa Conference League.

Real Betis är ett lag som för det mesta slutar bakom den absoluta toppen och strax ovan mittenregionen i tabellen. Undantaget har varit 2016/17 och 2019/20, då man varit nere i bottenträsket, men ändå med viss marginal räddat sig kvar.

I första matchen på amerikansk mark tog andalusierna emot Liverpool och förlorade med 1-0. Statistiken indikerar att det var en förhållandevis jämn match, men med viss fördel till engelsmännen.

Real Betis föll mot Liverpool med 1-0.

Tränar laget gör Manuel Pellegrini sedan sommaren 2020. Chilenaren har ett förflutet i Premier League, där han tränade Manchester City och West Ham United.

I Real Betis hittar vi även några spelare som säkerligen är bekanta för den som följer Premier League. Bland annat spelade målvakten Adrian under just Pellegrini i West Ham, vilket även mittfältaren Pablo Fornals gjorde. Även den före detta Arsenalbacken Hector Bellerin återfinns i laget.

Utöver namnen som nämnts ovan finns ett par andra framstående spelare i laget, såsom mittfältsankaret William Carvalho och lagets kanske största stjärna Nabil Fekir.

Övrigt

Senaste gången lagen möttes var faktiskt säsongen 2022/23 i åttondelsfinal i Europa League. United vann bägge mötena med 4-1 respektive 1-0.

Annars? Matchen spelas i San Diego, en stad som är känd bland annat för sina många hantverksbryggerier.

Avspark är 19.00 lokal tid på Snapdragon Stadium, som inhyser 35 000 åskådare. Väderrapporten vittnar om 20 grader, sol och lättare bris.

Matchinformation

Manchester United
Real Betis
Turnering: Träningsmatch
Tid: Torsdagen den 1 augusti 2024, 04.00
Plats: Snapdragon Stadium, San Diego, California
Teve: MUTV

Manchester United

Målvakter: Heaton, Mee, Onana, Vítek
Försvarare: Amass, Bennett, Evans, Fish, Lindelöf, Maguire, Murray, Wan-Bissaka, Yoro
Mittfältare: Casemiro, Collyer, Eriksen, Hannibal, J Fletcher, Mather, McTominay, Mount, Oyedele, Scanlon
Anfallare: Antony, Amad, Hojlund, Rashford, Sancho, Wheatley
Oviss status: Lindelöf (matchform), Hojlund, Yoro (skadade)
Förmodad frånvaro: Gore, Malacia (skadade), Bayindir, Dalot, Fernandes, Garnacho, Mainoo, Martínez, Pellistri, Shaw (semester), Zirkzee (tränar i England efter semester)
Res med oss till Manchester!