Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Svenskt nyförvärv till damlaget
Anna Sandberg klar för United

På fredagseftermiddagen bekräftar Manchester United att den svenska vänsterbacken Anna Sandberg värvas från BK Häcken. 21-åringen har skrivit på ett kontrakt över säsongen 2026/27, med option på ytterligare ett år. 

Sandberg inledde sin seniorkarriär i KIF Örebro under våren 2021 men bara ett år senare flyttade hon till BK Häcken.

I Hisingsklubben blev det endast 31 ligamatcher för ytterbacken, men hon hann sätta ett stort avtryck genom sina fina prestationer och belönades dessutom med en landslagsplats till VM 2023.

Enligt uppgifter till SVT Sport rör det sig nu en rekordsumma för en svensk säljande klubb. Mellan två och tre miljoner svenska kronor rapporteras det om att United betalar. 

Sandberg blir därmed det tredje nyförvärvet den här sommaren för United. Sedan tidigare har Dominique Janssen Elisabeth Terland anslutit på fri transfer. (Melvine Malard, som var på lån i United förra säsongen, har köpts loss från Lyon, så tekniskt sätt blir Sandberg det fjärde nyförvärvet.)

Anna Sandberg säger:

Jag är så tacksam och glad över att ha skrivit på för den här stora klubben. Jag hoppas kunna hjälpa laget med mina kvaltieter och bidra till vinster för våra otroliga fans.

Huvudtränare, Marc Skinner, om nyförvärvet: 

Vi är glada över att Anna har kommit till vår Manchester United-familj. Hon är en talangfull spelare, som redan har samlat på sig erfarenhet i landslag och Champions League. Vi ser fram emot att följa hennes utveckling här.

Välkommen till Manchester United, Anna!

Res med oss till Manchester!