Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Skadebeskymmer i backlinjen / Kompensation för talangen / Damernas tröjnummer

Dagens Unitedsvep kommer med det som sades under Erik ten Hags pressträff inför helgens Community Shield final. Vi kan även rapportera att lite jobb återstår innan Chido Obi-Martin kan påbörja sin Unitedkarriär. I övrigt så har de nya värvningarna på damsidan anslutit till truppen samt fått sina tröjnummer.

Glöm inte att kolla in Det här är Joshua Zirkzee, ifall ni vill veta mer om vår nya anfallare.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag fick svara på frågor angående skadeläget i truppen inför helgens tripp till Wembley.

Statusen på Maguire

Harry Maguire missade matchen mot Liverpool som en försiktighetsåtgärd, han är ett frågetecken för lördagen. Så vi har träning och vi får se om han är tillräckligt fit eller inte för att vara tillgänglig.

Statusen på Lindelöf, Wan-Bissaka och Shaw

Victor Lindelöf spelade, men han är också ett frågetecken och det är Azza [Aaron Wan-Bissaka] också. Luke Shaw också. De är alla frågetecken och vi måste se om dem imorgon.

Statusen på landslagsspelarna

Från individ till individ kommer vi att bedöma dem och ta ett beslut om de startar, kommer från bänken eller om de inte spelar.

Om Mounts form inför säsongen

Jag vet att han är en högklassig spelare och han tar bara in sina färdigheter. Förra säsongen hade han en väldigt dålig säsong, en väldigt tuff säsong av honom på grund av sina skador. Så vi är nu väldigt nöjda med att han har haft en bra försäsong och jag är säker på att han från och med nu kommer att bidra till laget.

Om läget på transfermarknaden

När vi har nyheter kommer vi att meddela det. Man ser att marknaden fortfarande är ganska tyst men vi har gjort våra affärer, vi har gjort två affärer. Det handlar om timing och det handlar om marknadens alternativ.

Om Sanchos flexibilitet

Jag tycker att han kan spela över hela frontlinjen, så vi har alternativ för mer än en position med honom.

Om Community Shield finalen

det handlar om en trofé så vi kommer att lägga ut ett lag som är mycket konkurrenskraftigt för att försöka vinna den här trofén. Men det är också försäsong och vi går inte in i stora risker med spelare, det är också en normal strategi för den här matchen tycker jag.

Arsenal ska få kompensation

Manchester United förhandlar med Arsenal kring en utgångskompensation för akademitalangen Chidu Obi-Martin, detta efter att spelaren fullbordat sin medicinska undersökning med United.

Obi-Martin har en överenskommelse med United kring kontrakt och nästa steg för att säkra värvningen är nu att komma överens med Arsenal kring kompensation. Förhandlingarna med Arsenal förväntas gå positivt för att undvika att Premier League ska involveras i övergången.

När klubbarna är överens så kommer Premier League att genomföra en egen ratifikationsprocess med spelarens ålder i åtanke, denna process kan ta flera veckor.

Chidu Obi-Martin anses som en värvning för akademin och den danska anfallaren kommer att spela för Uniteds U21 och U18 lag, samt möjligen träna med klubbens A-lag när det är lämpligt.

Nya värvningarna på plats

Damlagets tre nyförvärv Dominique Janssen, Elisabeth Terland och Anna Sandberg har nu anslutit till resten av Unitedtruppen inför försäsongen.

Damernas tröjnummer

Damlagets tröjnummer inför säsongen 2024/25 har nu bekräftats av klubben och sommarens tre nykomlingar har fått sina siffror.

Uniteds nya anfallsvapen Elisabeth Terland kommer att bära nummer 19, samma nummer som hon har i det norska landslaget. Erfarne försvarsspelaren Dominique Janssen kommer att bära nummer 17 medans rekordsvensken Anna Sandberg får nummer 2.

Resten av truppen kommer att bära samma nummer som föregående säsong, den enda som fått nytt spelarnummer i klubben är Grace Clinton, som kommer att bära samma nummer (nummer 8)  som hon hade förra säsongen under sin utlåning till Tottenham Hotspur.

Ni kan se den fullständiga nummerlistan på manutd.com.

Martinez och Garnacho får pris

Lisandro Martinez och Alejandro Garnacho hyllades för triumfen i sommarens Copa America med ett tal från Erik ten Hag samt en varsin pokal för sina vinnande insatser i turneringen.

Res med oss till Manchester!