Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchtrupp: Manchester United - Manchester city
Maguire i truppen men Shaw och Wan-Bissaka saknas

Manchester United har nu rest till London, där United ska göra upp med Manchester City om Community Shield. Det är ett försvarsmässigt decimerat United som kommer till spel imorgon.

Harry Maguire beskrevs som ett frågetecken på presskonferensen inför matchen. Den före detta lagkaptenen var emellertid en av spelarna som tog tåget till London. Däremot syntes varken Luke Shaw, Aaron Wan-Bissaka eller Victor Lindelöf till. Mest besvärande där är att både Shaw och Wan-Bissaka saknas, då det lämnar Diogo Dalot som enda ytterback i matchtruppen med a-lagserfarenhet. Dalot har dessutom inte spelat någon träningsmatch efter EM, så hans matchform får vi sätta frågetecken för.

Givet läget bland ytterbackarna är det upplagt för att Harry Amass officiella Uniteddebut kommer mot Manchester City på Wembley. Återstår att se om det blir från start eller som inhoppare. En annan trolig debutant är nyförvärvet Joshua Zirkzee. Ytterligare en möjlig debutant är Toby Collyer, men vi har många mittfältare som kan tänkas gå före.

Målvakter: Onana, Bayindir, Heaton
Försvarare: Dalot, Maguire, Evans, Martínez, Amass
Mittfältare: Casemiro, Mount, Collyer, Eriksen, McTominay, Mainoo, Fernandes
Anfallare: Rashford, Amad, Antony, Garnacho, Sancho, Pellistri, Zirkzee

Nu ska vi som alltid betona att det inte är tal om någon officiell matchtrupp. Men givet att det var 22 spelare som syntes till på tågstationen så förefaller det vara osannolikt att någon ytterligare spelare skulle vara aktuell för spel.

Förutom Dalot och Zirkzee tillkommer även Altay Bayindir, Lisandro Martínez, Kobbie Mainoo, Bruno Fernandes, Alejandro Garnacho och Facundo Pellistri efter förlängd semester. Återstår att se i vilken utsträckning de är redo för spel.

Tveksam titelstatus men viktig värdemätare!

Källa: Manchester Evening News

Res med oss till Manchester!