Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt
Simi Awujo klar för Manchester United

Den kanadensiska landslagsmittfältaren Simi Awujo är klar för Manchester United. Det bekräftar klubben på fredagen.

Awujo, 20 år gammal, startade två matcher och gjorde ett inhopp för Kanada i OS i Paris. Trots att hon spelar landslagsfotboll för Kanada är hon född i USA (Atlanta, Georgia). Hennes båda föräldrar är födda i Nigeria men genom mamman fanns även Kanadas landslag som en möjlighet.

Totalt har Awujo spelat 20 landskamper (1 mål) för Kanada. Det är i stort sett all hennes seniorerfarenhet, då hon närmast kommer från collegefotbollen i USA, där hon spelade för USC Trojans. Sommaren 2023 gjorde hon fyra matcher för FC Premier Women i amatörligan Women’s Soccer Premier League.

Awujo har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2026/27. Som vanligt noteras att övergången gäller under förutsättning att den godkänns av relevanta intressenter, vilket givetvis är en ren formalitet.

Simi Awujo säger:

Att säga att jag är en professionell fotbollsspelare för Manchester United är helt galet! Jag är så uppspelt för säsongen som kommer, vad framtiden har att erbjuda och bara att vara en Red Devil.

Jag kan inte bärga mig för att få spela inför de fantastiska Manchester United-fansen.

Marc Skinner säger:

Simi är en spännande ung talang som vi är jätteglada har valt att fortsätta sin fotbollsresa med oss här i Manchester United. Våra underbara fans kan förvänta sig en mittfältare med landslagserfarenhet, som bara kommer att utvecklas ytterligare i vår konkurrenskraftiga engelska fotboll.

Välkommen till Manchester United, Simi Awujo!

Res med oss till Manchester!