Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Zirkzee behöver tid för att passa in / Antony i intervju / Snapdragon förlänger

Dagens Unitedsvep kommer med den andra delen av Erik ten Hags pressträff inför dagens möte med Manchester City i Community Shield. Vi kan även ge lite Antony-citat från brassens intervju med The Telegraph. I övrigt så kommer Snapdragon förbi tröjsponsor ett bra tag.

Nytt på Muss.se: Idag så är det matchdag och det finns inget bättre sätt att tagga igång än att läsa vår införrapportering, ni hittar även matchtruppen samt matchdagstankar på sidan. I övrigt så har Manchester United fullbordat värvningen av Simi Awujo.

Andra delen av Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag fick frågor om Joshua Zirkzee samt matchskärpan i truppen i den andra delen av presskonferensen inför dagens match.

Om skadeläget

Med några av dem skulle jag inte kalla det en skada, men det är en del av att bygga upp in i säsongen och en försiktighetsåtgärd eftersom vissa hade problem under försäsongen och under våren. Så det är en kontinuerlig process med dem för att bygga upp till en ny säsong.

Om Zirkzee

Förra veckan under fyra dagar gjorde han ett individuellt program sedan gjorde han i tre dagar gruppsessioner och nu är han 100 procent med vårt team. Så det är en väldigt kort period att bedöma.

Det är samma för varje spelare som kommer in i en ny liga, till en ny klubb och det tar tid. Jag tror också att för varje spelare som går in i Premier League vet vi alla att intensiteten är högre i jämförelse med ligorna där de kommer ifrån, men han är redan erfaren.

Han och vi behöver tid för att passa in honom och det kommer att ta några veckor.

Om villigheten att konkurrera

Vi kommer att utmana om Carabao Cup och vi kommer att utmana om FA-cupen också. Det visar att vi är konkurrenskraftiga och det visar att vi kan slå vilken motståndare som helst. Det är vad vi bevisat under de två senaste säsongerna.

Om försäsongen

Det var ett uppehåll och alla spelade EM, Copa America, så de var i olika lag, med olika spelmodeller och med olika mönster. Nu måste vi få ihop det här och det är komplicerat. Jag är inte den enda och United är inte den enda som måste ta itu med det här problemet. Det finns också lag med färre internationella spelare; de kunde göra en ordentlig försäsong.

Om matchen

Vi vet redan att vi kan slå City och det beror inte på resultatet på lördag och det kommer inte att ändra den övertygelsen för FA-cupvinsten var ett mycket högre tillfälle än matchen på lördag idag, men vi vill ändå vinna.

Antony i intervju

Antony har hållit en känslosam intervju med The Telegraph, när brassen öppnar upp kring sin uppväxt i “lilla helvetet” samt lovar stora förbättringar inför den nya säsongen.

Journalen

Antony har börjat skriva ner sina tankar, mål och lärodomar efter varje träning eller match i en privat journal.

Jag brukar ta med mig noteringarna men om jag lämnar dem hemma brukar jag alltid att be min fru att skicka ett foto på dem till mig. Jag tittar alltid på dem för att säkerställa att jag ständigt förbättras. Jag skriver ner mina mål för den här säsongen och jag tittar på dem varje dag.

Det var ungefär ett år sedan nu som Antony anklagades av sin tidigare partner för fysiska överfall, någonting som Antony kraftigt förnekade. Hösten blev tumult för Brassen, som missade en period av säsongen för att bekämpa anklagelserna. Antony öppnar upp om situationen i intervjun.

Allt jag gick igenom var väldigt svårt för mig och hela min familj. Jag har lärt mig av allt, jag har växt och mognat. Jag tror att jag lärde mig mycket av motgångarna. Jag lär mig av allt jag går igenom. Det var därför jag sa att jag lägger det förflutna bakom mig. Jag mognade och växte från allt och detta kommer att göra mig starkare inför den här nya säsongen.

Hoppfull inför den nya säsongen

Antony kommer behöva kämpa för att ta sig tillbaka in i startelvan denna säsong efter att Erik ten Hag föredragit Amad under försäsongen och med Alejandro Garnacho åter tillgänglig på högerkanten. Brassen är dock övertygad att vi kommer att se en ny Antony i år.

Ny säsong, nytt tänkesätt, jag är mycket mer fokuserad och beredd att uppnå fantastiska saker. Jag vet att den här säsongen kommer att bli helt annorlunda.

Jag behöver definitivt mer målmedverkan och att göra fler mål, det är något jag kräver av mig själv. Var säker på att du kommer att höra namnet Antony i relation till mål och assist.

Den tuffa uppväxten

Antony tar styrka från den extremt tuffa uppväxten i Sao Paulos favela, där droger och våld var en stor del av livet.

Man gick från att inte ha tillräckligt att äta. Jag hade inget sovrum när jag bodde i favelan. Jag sov i soffan i vardagsrummet, mitt hus svämmade över när det regnade kraftigt. Jag använder det inte som en ursäkt för mina framträdanden eftersom jag kräver mycket av mig själv för att alltid spela bra. Men det här är saker som folk inte ser, vad vi gick igenom och led tidigare.

Erik ten Hags inverkan

Det fanns ögonblick förra säsongen då Antony visade sin kvalite, men den konstanta nivån på prestationerna var väldigt låg, och vid några tillfällen så hade spelaren små dispyter med Erik ten Hag, mest noterbart under Liverpool matchen där brassen fick spela vänsterback.

Jag spelade ytterback och var lite onöjd för det, men det berodde på att när laget förlorade eller oavgjort vill man vara med i anfallet för att vända saker och ting och hjälpa laget. Så att flytta in i försvaret störde mig lite, man känner sig irriterad i ögonblicket under matchen, men efteråt är allt bra. Det är absolut inga problem att göra uppoffringar för laget, som jag sa innan det viktiga är att United vinner.

Jag har en enorm tillgivenhet för tränaren, som han väl vet, och han har mycket tillgivenhet för mig. När vi pratar nämner han alltid mina rötter i favelan, för han vet – inte allt – men lite om vad jag har gått igenom och övervunnit. Jag är verkligen tacksam mot honom.

Snapdragon förlänger

Snapdragon kommer att aktivera en tvåårs-förlängning för deras tröjsponsor deal med Manchester United. Affären, med ett värde på 75 miljoner pund per år, sträcker sig nu till 2029. Förlängningen kommer som ett resultat av Omar Berradas diskussioner med Snapdragon under sommarturnen i USA.

Som en del av Snapdragons sponsorskap med klubben så har de rätt till att sponsra hårdvara som drivs av Snapdragon på ryggen av matchtröjorna. Detta betyder att Manchester United kommer att bära en ryggsponsor under tävlingsmatcher för första gången i klubbens historia.

United kommer att bära Microsoft CoPilot+ PC på ryggen under dagens Community Shield, FA Cup, ligacup och WSL denna säsongen. Ryggsponsorn kommer alltså inte bäras under Premier League eller Europa League matcher.

Ny tunnel

Sommarens renovering av spelartunneln i Old Trafford har fullbordats i tid inför den nya säsongen. Se den nya gången nedan.

Ashworth träffar damerna

Nya sportslige direktören Dan Ashworth träffade damtruppen med personal igår för att ge ett tal inför träning vid St. Georges Park.

De Gea har hittat sin nya klubb

Efter ett sabbatsår från fotbollen så har David de Gea äntligen hittat sin nya klubbadress. Det blir Serie A och Fiorentina för 33-årigen som ansluter efter att kontraktet med Manchester United utgått förra sommaren.

Kop jagas

Manchester United är fortfarande ute efter värvningen av Lize Kop från Leicester City som ny målvakt. Leicester vill inte gärna sälja spelaren men förhandlingarna fortsätter.

Wooster lånas ut

U21 målvakten Tom Wooster har lånats ut till Farsley Celtic för säsongen 2024/25.

Deering till Liverpool Feds

Holly Deering har skrivit på Liverpool Feds efter att spelaren spelat på ett dubbelt kontrakt under förra säsongen.

 

Res med oss till Manchester!