Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
In och ut i backlinjen / Fernandes förlänger / Intresse för Parris

Manchester United börjar veckan med att vara aktiva på transfermarknaden. Försvarsduon från Bayern München, Matthijs de Ligt och Noussair Mazraoui, väntas inom kort bli presenterade. Bort från United är dock Aaron Wan-Bissaka, med West Ham som ny klubbadress.

I övrigt uppmärksammar vi att Bruno Fernandes ser ut att förlänga sitt kontrakt med United samt att damlagets Nikita Parris väcker intresse hos Newcastle.

Nytt på Muss.se: Under måndagen lanserades den nya tredjetröjan. 

Wan-Bissaka ut, De Ligt och Mazraoui in

Den som har hängt med i ryktessvängen de senaste dagarna har kanske noterat att Uniteds högerback Aaron Wan-Bissaka närmar sig en flytt till West Ham. Det senaste dygnet har både The Athletic och The Guardian kommit med samstämmiga uppgifter gällande 26-åringens framtid.

David Ornstein på The Athletic rapporterar att affären mellan United och West Ham är klar. Det vi väntar på är bekräftelse från klubbarna.

Wan-Bissakas ersättare heter av allt att döma Noussair Mazraoui och ansluter från Bayern München. Med till England följer även försvarskollegan Matthijs de Ligt, i en kombinerad affär värd £50 miljoner.

Duon har, enligt Sky Sports bilder, anlänt till Manchester och Carrington för läkarundersökning och kontraktsskrivning under måndagen. De Ligt och Mazraoui kan därmed hinna bli spelklara till ligapremiären mot Fulham på fredag.

Fernandes nära förlängning

Bruno Fernandes uppges vara nära att förlänga sitt kontrakt med United, uppges Sky Sports.

Det ska röra sig om ett avtal som sträcker sig till 2027, och som så ofta brukar det även läggas in ett optionsår som klubben kan utnyttja.

I magasinet Players’ Tribune yttrade Fernandes att det är hans ansvar som lagkapten att höja sig själv och laget efter den tunga föregående säsongen.

Fernandes kom till United 2020 från Sporting och har sedan dess gjort över 230 matcher och på dessa 79 mål.

Newcastle vill ha Parris

Nikita Parris kom till United inför säsongen 2022/23 från Arsenal och var föregående säsong lagets bästa målskytt.

I somras aktiverade United det optionsår som fanns i forwardens kontrakt, vilket gör att han per nu har ett avtal som löper till sommaren 2025.

Trots det finns intresse för 30-åringen, där Newcastle uppges vara sugna, enligt The Guardian.

Newcastle gick upp till Championship efter att ha vunnit tredjedivisionen förra säsongen och rapporteras nu vilja stärka offensiven. Det kommer dock krävas en transfersumma för att en affär ska kunna bli av, men någon summa spekuleras det inte kring.

Parris gjorde totalt 16 mål för United förra säsongen.

Evans allt närmre rivalen

Igår rapporterade vi att damlagets Gemma Evans är på väg att göra en flytt till Liverpool.

Idag kommer ytterligare uppgifter som mer eller mindre bekräftar övergången. Emma Sanders på BBC skriver att pappersarbetet håller på att färdigställas och att Evans efter det kan presenteras som en Liverpool-spelare.

Dubbla nomineringar i herr och dam

I United har Alejandro Garnacho och Kobbie Mainoo på herrsidan nominerats till utmärkelsen PFA Young Player of the Year, ett årligt pris som utses till den bästa unga spelaren i engelsk fotboll.

Man har även två representanter på damsidan i Maya Le Tissier och Grace Clinton. Den sistnämnde var emellertid utlånad till Tottenham förra säsongen.

Vinnarna utses den 20 augusti.

Res med oss till Manchester!