Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Matthijs de Ligt återförenas med Erik ten Hag

På tisdagskvällen bekräftar Manchester United att den nederländske mittbacken Matthijs de Ligt ansluter till klubben. 25-åringen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig till 2029 med option på ett extra år. 

De Ligt spelade under Erik ten Hag i Ajax mellan 2016 till 2019 och skördade fina framgångar i Champions League. Mittbacken var en av lagets bärande spelare och blev föremål för större klubbar. Flyttlasset gick vidare till Juventus, där det blev tre år lång sejour. Nästa anhalt blev Bayern München, varifrån De Ligt nu värvas till United.

Under sina två säsonger i den tyska storklubben har nederländaren gjort 53 framträdanden. Förra säsongen var tämligen skadefylld för De Ligt, som framför allt missade en del matcher under inledningen. I Champions League-mötena mellan United och Bayern förra säsongen fanns han inte med vid något av de två tillfällena.

Nu återförenas han alltså med Ten Hag igen och lär sannolikt ta en plats i startelvan ganska snart, detta trots att han inte spelade en enda minut i EM.

Övergången ska nu bara godkännas och registreras men det är som alltid en formalitet.

Matthijs de Ligt om flytten till United: 

Så fort jag fick veta att Manchester United ville ha mig kände jag en iver för en ny utmaning i en sådan här historiskt klubb. I samtalen jag hade med klubben satte de ett gjorde intryck på mig och presenterade visionen på ett sätt där de hade en roll för mig.

Erik ten Hag hjälpte mig i att forma min tidiga karriär, så han vet hur han ska få ut det bästa av mig. Jag kan inte vänta på att få börja jobba med honom igen. Jag vet vad som krävs för att lyckas på högsta nivån och jag är fast besluten att fortsätta fortsätta på den inslagna vägen i den här speciella klubben. 

Dan Ashworth, sportchef i United, säger:

Matthijs är en enastående back och en vinnare som kommer att bidra med kvalitet, erfarenhet och ledarskap till vår grupp. Han har redan nått en ansenlig framgång i sin karriär, och vi är övertygade om att han har sina bästa år framför sig; vi vill hjälpa honom så att han få uppleva dem i Manchester United. 

Vi välkomnar Matthijs de Ligt till Manchester United! 

Res med oss till Manchester!