Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Lagkapten Bruno Fernandes skriver nytt kontrakt

Lagkapten Bruno Fernandes blir kvar i Manchester United åtminstone över säsongen 2026/27. På onsdagskvällen bekräftar United att portugisen har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben. Kontraktet gäller till sommaren 2027, med en option för ytterligare ett år.

Bruno blev Unitedspelare den 30 januari 2020. Sedan dess har han inte missat många matcher. Totalt har han spelat 234 matcher för United. På dessa har han bidragit med 79 mål och 67 assists, för en målpoäng var 136:e minut på planen.

Inför säsongen 2023/24 utnämndes Bruno till lagkapten. Tre gånger – 2020, 2021 och 2024 – har han prisats som säsongens spelare i United.

Som Unitedspelare har Bruno Fernandes vunnit FA-cupen 2024 och Ligacupen 2023.

Bruno Fernandes säger:

Alla känner till den passion jag har för Manchester United. Jag förstår ansvaret och betydelsen av att bära den här tröjan och den nivå av hängivenhet och vilja som krävs för att representera den här otroliga klubben.

Jag har haft så många speciella stunder här redan, att höra mitt namn sjungas från Stretford End, när jag gjorde ett hattrick mot Leeds, att leda ut laget på Old Trafford på Europakvällar och att lyfta troféer på Wembley. Men jag skulle inte har skrivit på det här kontraktet om jag inte trodde att mina bästa stunder i en Unitedtröja är framför mig.

Från mina diskussioner med den sportsliga ledningen och managern är det tydligt hur bestämda alla är att kämpa om stora titlar åren som kommer. Jag kan se hur positiv framtiden kommer att vara och jag njuter av att leda det här laget framåt.

Dan Ashworth, sportchef, säger:

Bruno har presterat på en sådan hög nivå med en anmärkningsvärd kontinuitet sedan han kom till Manchester United. Han är en briljant ledare, driver upp de dagliga standarderna och inspirerar spelare och ledare att prestera på sina högsta nivåer varje dag.

Brunos hängivenhet till klubben symboliserar vad som krävs för att vara en Unitedspelare. Han förblir avgörande för allting vi vill uppnå här, och vi ser fram emot att jobba tillsammans för att nå den framgång som den här klubben kräver.

Vi gratulerar Bruno Fernandes till det nya kontraktet!

Res med oss till Manchester!