Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Napoli jagar McTominay / Berrada skriver brev / Ligan vill tona ner kritiken

Ligasäsongen är snart igång och nyheterna kring United svalar inte. På transfermarknaden fortsätter intresset för McTominay, vår nya VD skriver brev till supportrarna, och damernas liga är under ny regi.

Nytt på muss.se: Vi har publicerat vår rapport om läget i laget inför säsongen, veckans krönika, andra delen av vår frågelåda inför säsongen, Fernandes har tecknat nytt kontrakt, och flertalet nymodigheter kommer introduceras nästa säsong.

Napoli trappar upp intresset för McTominay

Enligt Paul Hirst trappar Napoli upp sitt intresse för Scott McTominay, ett intresse vi rapporterade om redan igår.

Däremot är haken att Napoli ska vara intresserade av ett lån för skotten, då budgeten troligtvis inte räcker till för att punga ut de 25-30 miljoner punden som United kräver för McTominays tjänster. Giovanni Manna, Napolis sportchef, är redan i Storbritannien för att diskutera flertalet affärer, däribland Victor Osimhen till Chelsea. Enligt Rob Dawson har klubbarna haft kontakt gällande McTominay, och att ett lån inte är av intresse för United.

Samtidigt är skottens framtid en öppen bok. Ten Hag har poängterat att han värderar McTominay högt och att han bara skulle sanktionera en flytt om han själv vill testa lyckan på annan ort. Den andra intressenten för McTominay, Fulham, fick ett bud på 20 miljoner nekat nyligen då United varit tydliga med att 25 miljoner är minimipriset. Även Galatasaray är fortfarande en intressent.

Berrada talar till supportrarna

Vår nytillträdda VD Omar Berrada kommer träffa supportrar för första gången imorgon när ligan kickar igång mot Fulham på Old Trafford. Inför detta har Berrada skrivit ett långt brev till klubbens supportrar där han skriver om transfersommaren, planerna inför framtiden och hur han trivs i Manchester United. Svaret på det sistnämnda är att han verkar trivas ganska bra.

“Det är omöjligt att förstå hur stort Manchester United är förrän du är på insidan. Det är en fördel alla ni har haft över mig, men jag kommer ikapp och känner av det mer och mer för varje dag. Det är en plats man lätt blir kär i”, säger Berrada.

Hela brevet går att läsa nedan.

Premier League: Tona ner kritiken av VAR

Premier League har meddelat tränare, spelare och ledningsfigurer att kritiken mot VAR inför nästa säsongen bör hålla en mer lågmäld ton jämfört med tidigare säsonger, rapporterar The Telegraph. Ligan ska vara oroliga över effekten den sylvassa kritiken mot VAR och domslut har på ”ligans rykte”. Ligan har meddelat klubbarna att det är deras rätt att kritisera subjektiva beslut offentligt, men efter att ha konsulterat med klubbarna om förbättringar kring VAR, bör klubbarna visa ”större aktsamhet” innan man kritiserar VAR i offentligheten.

Ett bra exempel på denna nedtonade kritik är det nya förslaget gällande att domarkåren skulle förklara VAR-beslut i högtalarna under match, ett beslut som nu fått skarp kritik av klubbarna och tystlåtet läggs på hyllan.

Förra säsongen var präglad av flera incidenter gällande VAR; bland annat lade Wolves in en motion om att skrota VAR helt och hållet, en motion som inte fick medhåll från resterande klubbar.

Flertalet förbättringar (eller justeringar, beroende på din ståndpunkt kring VAR) kommer introduceras nästa säsong. Vi har skrivit om dem här.

Damerna öppnar försäsongen med seger

Igår spelade damlaget sin första försäsongsmatch. Motståndet var Durham, som håller hus i Championship. Matchen spelades på FA:s fotbollscenter St. George’s Park bakom stängda dörrar. Detaljerna kring matchen är få tack vare detta, däremot vet vi att matchen slutade 3-0 till Uniteds damer. En tweet där United bara fastställer att matchen har ägt rum är det enda klubben verkar vilja bjuda sina supportrar på.

Nästa träningsmatch går av stapeln den 25 augusti. Då står Liverpool för motståndet på Carrington. Det följs av matcher mot Newcastle och Leicester innan säsongsförberedelserna fortsätter i Marbella på träningsläger.

Damernas två högsta divisioner nu i privat ägo

FA bekräftade idag att man har kommit överens om en försäljning av engelsk damfotbolls två högsta divisioner, WSL och Championship, till ett privat företag. Företaget, Women’s Professional Leagues Limited med VD Nikki Doucet i spetsen, kommer ge varje lag i de två divisionerna delägarskap. Tanken ska vara att privat ägarskap kommer innebära större tillväxt och en mer attraktiv liga.

De nya ägarna kommer ha ett samarbete med Premier League, ett samarbete som inkluderar ett räntefritt lån på 20 miljoner pund, som kommer vara ”väsentligt kapital” för att investera i rekrytering och långtidsprojekt.

Det är första gången i engelsk fotboll som en ligaverksamhet drivs i privat ägo.

Res med oss till Manchester!