Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarebetyg: Manchester United - Fulham 1-0
Zirkzee avgör med drömstart!

Premiären avklarad! Det var ovisst vad vi skulle förvänta oss denna fredagskväll. Ingen vidare start detta år heller, sett till första delen av matchen. Fulham såg mer påkopplade ut och United fick jaga. Sedan spelade våra röda upp sig utan att på något sätt övertyga.

Det började som sagt lite skakigt på Old Trafford denna kväll. Bra fart på de vita till en början men efter 20 minuters spel tog United över. Bra kombinationsspel på offensiv halva borde lett till mål från Fernandes. Mest positivt tycker jag det såg ut på högerflanken där Mazraoui imponerande med säkert och kreativt passningsspel och där Amad blixtrade till någon gång.

Andra halvlek började egentligen lite som första med ett modigt Fulham. Sedan tog United över igen utan att riktigt lyckas skapa de heta chanserna. Mount fick en bra chans efter en bra framstöt av Rashford, men också fint målvaktsspel av Leno, eller? Bättre avslut krävs såklart.

Vi skapar sedan halvchanser, några hörnor som tyvärr är ganska uselt slagna. Tyvärr drar vi också på oss många hörnor emot. Onödigt. Fulham sticker dessutom upp med några kontringar när Uniteds mittfält blev ihåligt.

När man då sedan sitter och tänker att matchen slutar mållös och en poäng så slår nyförvärvet Joshua Zirkzee till från ingenstans. Han var osynlig, jag tänkte skriva att han inte fick chansen att visa upp sig i sin premiär utan att han behöver mer tid. Men va fasen, det blev exakt den debut som alla önskade sig.

En premiär är en premiär. Vi ger laget fullt godkänd då vi såg fina tendenser från och till och förstås för det faktum att vi började med seger.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

André Onana: 7

Ser trygg ut. Viktigt att få det intrycket direkt i år.

Diogo Dalot: 6

Ser ganska bra ut tycker jag. Behöver komma framåt mer men fullt godkänd.

Harry Maguire: 7

Kör till en början med sina gamla tröjdragningar men stabil överlag och ser ut att vilja mycket i år. Med viss tvekan en sjua.

Lisandro Martínez: 6

Frånsprungen några gånger men annars fullt godkänd. Vi behöver se mer nyanserat spel av försvarsgeneralen dock.

Noussair Mazraoui: 7

Väldigt intressant spelare. Bra med boll och finner fina alternativ i passningsspelet framåt.

Kobbie Mainoo: 6

Ser trygg ut. Absolut inte i full gång efter EM men lär ändå bli en av lagets viktigaste kuggar under säsongen.

Casemiro: 5

Börjar segt men spelar upp sig en del. Känns ändå tungrodd. För dålig skottfot tyvärr.

Bruno Fernandes: 6

Aldrig dålig. Gör sitt. Men ska göra minst ett mål i första och får inte till avsluten idag.

Amad: 5

Kul att se ivorianen från start. Rätt beslut. Bra fart direkt och nära en straff tidigt. Sedan väl osynlig för godkänt tyvärr.

Marcus Rashford: 5

Nja, det är fortsatt ganska tungt för vår potentiellt största målskytt. Försöker absolut men är en bit ifrån sitt forna jag.

Mason Mount: 5,5

Jobbar och sliter. Har inte mycket boll men när han har den gör han det ganska bra. Tror nog Mount kan överraska i år trots allt.

Joshua Zirkzee: 7

Inbytt 60. Sjukt egentligen, gör segermålet från ingenstans! Tänkte skriva spännande debut och han behöver tid att acklimatisera sig.

Alejandro Garnacho: 5,5

Inbytt 60. Alltid farlig. Men ser inte riktigt så pigg ut som vi är vana vid och slänger sig för lätt. Är han sur på att bli bänkad? Måste göra mål i slutet också. Assisterar Zirkzee.

Matthijs de Ligt: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Johnny Evans: n/a

Inbytt 81. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: n/a

Inbytt 84. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Erik ten Hag: 6

Bra startelva möjligen med undantag på bänkningen av Garnacho. Svårt att värdera generellt. Skönt start.

Res med oss till Manchester!