Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Frågeask om Aaron Wan-Bissaka
Hans glidtacklingar och förmåga att radera ut motståndare kommer saknas

Tidigare i veckan stod det klart att Aaron Wan-Bissaka lämnar Manchester United för spel i West Ham. Som brukligt när en a-lagsspelare lämnar går vi igenom några tankar om tiden i klubben. 

Aaron Wan-Bissaka har lämnat Manchester United för spel i West Ham. Vad är din reaktion på detta?

Elias Hallström: Att det både är lite synd men också ett rimligt beslut. Tycker absolut att Wan-Bissaka har fyllt en viktig roll i matcher där motståndare har haft kvicka yttrar. Fantastisk en mot en men mycket annat som brister.

Mikael Österdahl: Lite förvånad att vi valde den vägen. Han är ändå tillräckligt bra för en plats i truppen, även om han saknar egenskaper som krävs för att vara en startspelare i United. De senaste åren har vi behållit sådana spelare.

David Grgic Levin: Försäljningar var ett krav i det här fönstret, och då ligger Wan-Bissaka ändå nära till hands. Rykten om att han ska bort har susat ganska länge, så det kommer inte som en överraskning.

Peter A Lilja: Det känns spontant som saker måste hända i backlinjen. Det är dock splittrade känslor. Alla dessa matcher med en iskall Wan-Bissaka och alla glidtacklingar minns man med glädje. Däremot känns han som en lite för dålig fotbollsspelare för den nivå som krävs.

Wan-Bissaka lämnar United efter fem år i klubben. Nu med endast ett år kvar på kontraktet. Enligt uppgifter är affären värd omkring £15 miljoner. Gör United rätt som släpper honom?

Elias Hallström: Känns som en ganska vettig peng på en i övrigt ganska begränsad spelare. Är väl dock tre gånger så lite än vad United betalade för honom.

Mikael Österdahl: Det tycker jag. Han har inte rätt profil för en ytterback i United. Även om han kunde ha fyllt en funktion den här säsongen är det bättre att få en slant för honom än att låta honom lämna gratis om ett år. För det var nog aldrig aktuellt att han skulle få ett nytt kontrakt.

David Grgic Levin: Dalot har gjort högerbacken till sin, men det som oroar om något är väl att högerbackspositionen känns lite tunn nu. Shaw och Malacia går inte att lita på att de håller sig friska, och då kan Dalot behöva vikariera till vänster. Då är alternativen till höger ganska få.

Peter A Lilja: Ja

Under Erik ten Hags tid i United har Diogo Dalot varit det primära alternativet på högerbacksplatsen och nu har United dessutom gjort klart med, vad vi får anta är, Wan-Bissakas ersättare i Noussair Mazraoui. Tycker du det är rätt att göra den här satsningen?

Elias Hallström: Jag är lite skeptisk, mest baserat på att jag vet för lite om Mazraoui. Sedan är det väl bra att satsa på spelare som Ten Hag faktiskt vill ha till sitt truppbygge.

Mikael Österdahl: På pappret ser det bra ut. Vi får in en ersättare som ser ut att vara minst lika bra och ekonomiskt är det rimligen en vinst (ungefär samma övergångssumma men jag utgår från att Mazraoui är billigare i lönekostnad). Dessutom passar ersättaren bättre in i den spelstil vi vill ha och Mazraoui kan dessutom spela till vänster. Så det ser onekligen ut som en mycket bra lösning. Sen gäller det förstås att Mazraoui presterar.

David Grgic Levin: Mazraoui verkar vara en skaplig ersättare, och dessutom en spelare som Ten Hag känner till sedan tidigare. 15 miljoner in, 15 miljoner ut. Verkar dessutom inte vara lika endimensionell som Wan-Bissaka ofta kunde vara.

Peter A Lilja: Ja, ytterbackarna behöver vara flera och riktigt bra med bollen. Det krävs mer än en solid defensiv.

Vilket är ditt bästa minne med Wan-Bissaka?

Elias Hallström: Finns många goda minnen och fantastiska försvarsinsatser. Jag får ändå bli lite personlig och säga hans ligadebut mot Chelsea 2019/20 som jag såg på plats. Han var dessutom väldigt bra då.

Mikael Österdahl: Jag har inget specifikt minne att dra fram. Jag tänker mest på hans fantastiska glidtacklingar, framför allt mot riktigt bra yttrar.

David Grgic Levin: När han stängde ner Saint-Maximin i ligacupfinalen.

Peter A Lilja: Kan inte på rak arm peka på något enstaka bästa minne utan minns snarare Wan-Bissaka mer generellt som killen som aldrig visar känslor av något slag,. Han bara tuggar på liksom och gör sitt jobb så gott han kan. Har för mig han gjorde någon grym tackling mot Alexander Isak.

Kommer du sakna honom?

Elias Hallström: Tudelad. Kommer givetvis sakna hans glidtacklingar och förmåga att radera ut motståndare i matcher. I övrigt inte så mycket.

Mikael Österdahl: Han känns ganska anonym som person. I enstaka matcher kommer jag säkerligen sakna hans glidtacklingar.

David Grgic Levin: När Wan-Bissaka var i form fanns inte ett korn av oro att han inte skulle klara av sin kant. Dalot har tagit stora kliv defensivt, men en liten del kommer sakna att ha en sådan kompetent försvarare till höger i backlinjen. Med det sagt presterade han inte på den nivån tillräckligt ofta för att jag verkligen helhjärtat kan säga att han kommer vara saknad.

Peter A Lilja: Svårt att inte sakna honom lite.

Res med oss till Manchester!