Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Sommaren i United / De Ligts värvningsintervju / Lindelöf på kryckor

I dagens Unitedsvep så tar även en titt på diverse saker som hänt inom United under sommaren. I övrigt så har Matthijs de Ligts värvningsintervju släppts. Vi kan även rapportera att Victor Lindelöf går på kryckor.

Nytt på Muss.se: Säsongens första ligamatch är nu avklarad, ni hittar spelarbetyg samt lite dagen efter tankar på sidan. Vi rekommenderar även att ni kollar in Muss-bloggen som släpptes igår kväll. Andra nyheter inkluderar Gemma Evans som är klar för Liverpool efter tolv matcher i United.

Diverse inifrån sommaren i United

Det har varit en minst sagt hektisk sommar i Manchester United efter Sir Jim Ratcliffes sportsliga renovering av klubben.

En stor del av Ratcliffes ändringar i klubbens struktur har handlat om att kraftigt skära ner på personalmängden i Manchester United, någonting som har skapat ångest inom klubben då cirka 250 personer förlorat sina jobb. De som nu fruktar ytterligare uppsägningar har fått veta att det inte finns några sådana planer.

På annat håll så har vi fått en större inblick i värvningen av Leny Yoro, som tyvärr gick ner skadad under försäsongen och missar därmed den första delen av sin debutsäsong i United. Den medicinska undersökningen visade faktiskt en potentiell fotskada när spelaren värvades in från Lille men Uniteds ledning fullbordade ändå värvningen då det finns en stor tro att Leny Yoro kommer att vara en ledande spelare för klubben under nästa årtionde.

Yoro tränade bara under hälften av träningssessionerna men i hans andra försäsongsmatch så åkte spelaren på just en fotskada som opererades när laget återvände till England efter turnen i USA.

Den nya sportslige direktören Dan Ashworth är tillsammans med huvudtränare Erik ten Hag de ledande figurerna på den sportsliga sidan. Ashworth och Ten Hag pratar dagligen och har sina kontor vägg i vägg på Carrington.

Sir Jim Ratcliffes ankomst till klubben har kommit med ett stort föredragande att bygga en helt ny arena. En helt annan plan än vad Glazers hade för två år sedan då planen var att renovera Old Trafford. Dock så presenterades iden om en helt ny arena då också.

En annan stor ändring som skett under sommaren är hur ungdomsrekryteringen fungerar, där är ingen ett större exempel än Chidu-Obi Martin. Manchester United har kommit överens med den 16 årige talangen från Arsenal innan man nu ska komma överens om en kompensation till Londonklubben. Denna sortens värvning hade inte skett under den förra sportsliga ledningen, då den förra regimen oftast höll sig borta från svåra värvningar på akademinivå.

De Ligts värvningsintervju

I fredags så fick vi se Matthijs de Ligt i Unitedtröjan för första gången då han kom in från bänken mot Fulham. Ni kan nu se spelarens värvningsintervju på Uniteds hemsida.

Lindelöf på kryckor

Victor Lindelöf har inte spelat sedan försäsongen på grund av skada. Det har inte varit klart kring när spelaren förväntas vara åter i spel men det ser inte direkt bra ut så Lindelöf sågs gå på kryckor under gårdagen.

Ugarte utanför truppen

Manchester United jagar fortfarande värvningen av PSGs defensiva mittfältare Manuel Ugarte, efter att parterna kom överens om personliga villkor i juli.

PSG sparkade igång sin Ligue 1 säsong i helgen och Manuel Ugarte lämnades utanför matchtruppen. En affär med United beror nu på villkoren som PSG ställer. Spelaren vill till Manchester United så snart som möjligt.

Sponsorn förlänger

Manchester United har nu bekräftat att Qualcomm förlänger tröjsponsoravtalet med Manchester United till 2029. Klubben bär Snapdragon, Qualcomms konsumentmärke av processorer, på sina tröjor för första gången denna säsong.

Som en del av förlängningen så har även Qualcomm utökat rätten att sätta en sponsor på ryggen av spelartröjorna, någonting vi såg under förra helgens Community Shield final. Den sponsorn kommer att finnas på tröjorna under damernas ligamatcher samt under en hel del herr, dam och ungdomsmatcher denna säsong.

Läs mer om förlängningen på manutd.com.

Supporterplanen

Manchester United har släppt sin engagemangsplan för supportrarna 2024/25. I planen så lovar klubben att skapa en bättre matchdagsupplevelse samt jobba med stora supportergrupper när det kommer till problem eller frågor som påverkar supportrar, något som inkluderar ombyggnaden av Old Trafford.

Klubben lovar även att växa stödet för Uniteds damlag samt öka mängden officiella supporterklubbar.

Ni hittar hela engagemangsplanen 2024/25 nedan.

Film på gång

Ineos utforskar möjligheten att släppa en “bakom kulisserna” film om Manchester United som skulle dokumentera resan genom Sir Jim Ratcliffes partiella övertagande av klubben.

Jones avslutar karriären

Phil Jones har nu bekräftat att han avslutar spelarkarriären för att fokusera på en karriär inom coachning, efter att 32 åringen jobbat med U18 laget under förra säsongen. Vi önskar Phil Jones all lycka till inför det nya kapitlet i fotbollskarriären.

U21 i förlust

U21 åkte på förlust mot Arsenal i den första matchen i PL2. Londonlaget gick in i halvtidsvilan med en 4-0 ledning, mål i andra halvleken från Ethan Ennis och Ethan Wheatley snyggade till siffrorna lite då matchen slutade 4-2. Ethan Williams blev utvisad i matchen.

35 årige Tommy Rowe spelade på mittfältet för United, då den förra Doncaster Rovers spelaren ryktas bli en ny spelande tränare. Ingenting har dock bekräftats av klubben.

Läskig huvudskada på Angel Gomes

Vi fick se tråkiga bilder från den franska ligan i helgen då den förra Unitedtalangen Angel Gomes, som nu spelar för Lille, åkte på en läskig huvudskada under den första halvleken. Spelaren färdades genast till sjukhus.

Vi på Muss håller tummarna för Angel och hoppas se honom tillbaka på fotbollsplanen inom snar framtid.

Ungdomsturnering lottad

Manchester United ska spela i PL International Cup i år igen. Turneringen har utökats till 32 lag inför denna säsong och United har lottats in i grupp C där vi hittar lag som Liverpool, PSV och Fulham.

Värt att notera är att Manchester United bara kommer att spela mot de utländska lagen i gruppspelet.

Res med oss till Manchester!