Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Fokus på att sälja spelare / Möjligt lån för Ugarte / Rooney gör återkomst

Dagens svep kommer med stort fokus på transfermarknaden. Deadline Day närmar sig med stormsteg och United har sadlat om. Nu ligger fokuset på att avlasta truppen. Flera spelare ryktas bort, däribland Pellistri, Hannibal och, fortfarande, McTominay. Däremot blir det inte Fulham för den sistnämnde. Samtidigt ligger fokuset på att få över Manuel Ugarte från PSG.

Utanför sillyvärlden kan vi rapportera att en legend gör en eftertraktad återkomst nästa månad…

Nytt på muss.se: Radek Vitek lämnar på lån, United bärgade hem EFL Trophy, och vi har delat våra tankar om Matthijs de Ligt.

Fulham överens om Berge – går vidare från McTominay

Enligt Laurie Whitwell ska Fulham vara överens med Burnley om att värva Sander Berge. Klubbarna ska vara överens om en transfersumma på 20 miljoner pund. En medicinsk undersökning ska vara inbokad redan idag.

Berge har även varit en potentiell mittfältsvärvning för United, men nu gäller det för United att söka på annan ort. Med Berge mer eller mindre klar betyder det alltså att McTominay med största sannolikhet inte kommer flytta till Fulham, som det ryktats om länge under sommaren.

Lånelösning utforkas för Ugarte

En låneaffär med köpobligation är det som föredras för att locka över Manuel Ugarte till United, enligt Fabrizio Romano. Den uruguayanska mittfältaren, till vardags i PSG, suktar efter United och kom överens med klubben personligen redan i juli. Ugarte har lämnats utanför PSGs matchtrupp i början av säsongen medan förhandlingar fortgår.

Enligt The Athletic kan en affär för Ugarte komma sent i fönstret, närmare deadlinedagen.

Nu är det fokus på att sälja spelare

United ska vara mer eller mindre klara i transferfönstret, enligt The Athletic. Fokus ska nu ligga på att avlasta truppen.

Scott McTominay har ryktats bort mer eller mindre hela sommaren, men med Fulham nu ute ur leken är Napoli favoriter för skottens signatur. Vi har tidigare rapporterat att Napolis sportchef varit i England för att förhandla om flera potentiella transfers, där McTominay räknas in.

Galatasaray, Fenerbahce och Everton är också intresserade av McTominay, med Fenerbahce som en intressant kandidat då Mourinho tränar laget, de som minns kommer ihåg att Mourinho hade skotten som personlig favorit, och gav McTominay sin debut i United. Galatasaray har erbjudit McTominay ett lukrativt kontrakt, medan Everton, som har snåla finanser, behöver trixa med budgeten innan man gör ett drag för McTominay.

Eriksen är också ett namn på transferlistan, och United hoppas att få minst 5 miljoner pund för dansken. Ajax, hans före-detta klubb, ska vara ett potentiellt resmål, men spelarförsäljningar är ett krav för Amsterdamklubben och en flytt dit är inte förväntad. Andra spelare som kan vara först i kön att lämna klubben är Victor Lindelöf och Hannibal Mejbri. Den sistnämnde ryktas bort, det går att läsa mer om längre ner.

Samtidigt kan fler spelare komma in, med en anfallare som en potentiell värvning då oro finns över Höjlunds skadehistorik. Ivan Toney ska då vara av störst intresse. För att finansiera en sådan värvning krävs det dock en större försäljning. Samtidigt har United skrotat idén att värva en vänsterback, då Erik ten Hag litar på att Shaw snart är tillbaka till matchform.

Panathinaikos vill värva Pellistri

Den grekiska klubben Panathinaikos är intresserade av att göra Facundo Pellistri till sin nästa spelarvärvning. En transfersumma ryktas ligga på ungefär 6 miljoner pund, 2.5 miljoner mindre än vad han värvades för. Det återstår dock att se huruvida affären kommer ha en vidareförsäljningsklausul.

Hannibal ryktas bort till Championship

Hannibal Mejbri har ryktats bort från klubben på senare tid, och nu har Burnley uppdagats som en potentiell destination för den tunisiska mittfältaren, som har ett år kvar på sitt kontrakt.

Burnley, som nuförtiden huserar i Championship, ska vara intresserade av både ett lån och en permanent affär. Hannibal har erfarenhet från Championship tidigare; han var nämligen utlånad till Birmingham City 2021-22, där han tog en ordinarie plats. Ett lån till Sevilla förra säsongen gick dock inte som planerat, där fick Hannibal bara speltid i sex ligamatcher.

Rooney deltar i “Legends”-matchen

Wayne Rooney kommer göra en eftertraktad återkomst till Old Trafford den 7 september. Då kommer nämligen Rooney att spela i Uniteds legendlag, när Celtics motsvarighet kommer på besök.

Det blir Rooneys första match för United sedan han lämnade klubben för sju år sedan. Rooney behöver givetvis ingen introduktion, men ifall ni har glömt så är han klubbens bästa målskytt genom tiderna och har fem ligatitlar i troféskåpet.

Är ni sugna på att se Wazza innan det är för sent kan ni klicka hem biljetter på Uniteds hemsida.

Två unga talanger ryktas bort

Det talas mer om utgångar än ingångar i United för tillfället. Två som inom kort kan komma att byta arbetsgivare är Maxi Oyedele och Will Fish.

Enligt Chris Wheeler för 19-åriga Oyedele samtal med den polska klubben Legia Warsawa om en flytt. Oyedele är född i Salford men spelar för det polska landslaget, då hans mamma är polsk. United ska vara intresserade av en försäljning för en mindre transfersumma, men önskar en betydlig vidareförsäljningsklausul.

Samtidigt ska Will Fish vara nära att ansluta till Cardiff City i Championship. Fish deltog i försäsongen med United, men har utöver det haft snålt med möjligheter i A-laget. Istället har det blivit två framgångsrika lånesejourer i skotska Hibernian, där han haft stort förtroende och stärkt sina aktier.

Clinton utsedd till årets unga spelare

Grace Clinton har utsedd till årets unga spelare av spelarfacket PFA. 21-åriga Clinton slog igenom rejält i Tottenham förra året, på lån från United. Där etablerade hon sig i högsta ligan och utvecklades till en av ligans bästa mittfältare. Samma säsong gjorde hon debut i engelska landslaget. Nu är hon tillbaka i United, och förhoppningsvis visar hon förra säsongens form även i en röd tröja.

Utöver bemärkelsen som årets unga spelare fick även Clinton en plats i årets lag, även det utsett av PFA.

 

United vill låna ut flera unga spelare

Utöver potentiella spelarförsäljningar av Oyedele och Fish ryktas även flera ungdomsspelare bort på lån. Bland dessa finner vi Rhys Bennett, som ska ha lockat till sig intresse från Fleetwood Town i League Two. Även Elyh Harrison och Sonny Aljofree ska befinna sig på lånelistan och United sonderar intresse.

Wooster fortsätter träna med laget

Vi rapporterade tidigare den här månaden att U21-lagets målvakt Tom Wooster ansluter till National Leagues Farsley Celtic på lån. Däremot bekräftade United idag att trots lånet kommer Wooster fortsätta träna på Carrington.

Res med oss till Manchester!