Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Pellistri till Grekland

Vi nås av nyheten av Facundo Pellistri lämnar Manchester för grekiska Panathinaikos. Pellistri har fått begränsat med speltid i Manchester United men också gjort inhopp i några viktiga matcher som i CL-mötet med Bayern München. 

22-årige Facundo Pellistri anslöt till Manchester från Penarol 2020 och fick vänta länge på debuten i den röda tröjan. Han har också varit utlånad två gånger till La Liga och Alaves. Vid återkomsten fick han starta mot Charlton Athletic i ligacupen under säsongen 2022-2023 och gjorde också ett antal inhopp i Premier Leauge.

Under säsongen 2023/2024 gjorde han totalt 14 framträdanden innan det blev ytterligare ett utlån till Spanien och  Granada. Många har sett en hög potential i den offensiva högeryttern samtidigt som konkurrensen i United förstås varit tuff. Pellistris sista framträdande i United blev inhoppet mot Manchester City i Community Shield.

Pellistri har också spelat 26 matcher för Uruguays landslag och fanns med i VM 2022 och nu senast i Copa America.

Enligt uppgift från The Athletic har Panathinaikos betalat 6 miljoner euro för Pellistri samt upp till 2 miljoner i bonusar. Kontraket ska vara på fyra år. Det ska också finnas en återköpsklausul i kontraktet. Panathinaikos kan behöva offensiv styrka då de återfinns först på 12:e plats i den grekiska ligan i skrivande stund.

 

Res med oss till Manchester!