Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Maxi Oyedele tar sina talanger till Polen

Under torsdagen bekräftades det att akademispelaren Maxi Oyedele lämnar Manchester United för spel i polska Legia Warszawa.

Oyedele har varit i klubben sedan 7 års ålder. Han är född i Salford, men spelar för det polska landslaget tack vare sin mammas polska påbrå. Flytten till Polen känns därav ganska naturlig.

19-åringen har länge varit en lovande talang i Uniteds ungdomslag, och har tagit stora kliv för att bara vara 19 år gammal. Bland annat deltog han i finalen av FA Youth Cup 2022, som United vann. Förra året etablerade han sig i U21-laget, och i somras följde han med seniorlaget på försäsongsturné och deltog i samtliga matcher. Någon debut för A-laget fick det dock aldrig bli för den gode Maxi.

Efter att ha vunnit FA Youth Cup skickades Oyedele på lån till Altrincham i National League, en klubb som har tätt samarbete med Manchester United. Där gjorde han stor succé, med 4 mål på 12 matcher som innermittfältare. När Oyedele skulle ta nästa kliv till League Two och Forest Green Rovers blev det ingen fortsättning på den framgången. Där hamnade han snabbt i tränarens frysbox och lånet avslutades kort efter det påbörjades.

Oyedele har skrivit på ett tre-års kontrakt med Legia Warszawa. Transfersumman är inte offentliggjord.

Vi önskar Maxi all lycka till i sin nya klubb!

Res med oss till Manchester!