Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet med presskonferens
Ten Hag yrkar på tålamod / Framsteg i Ugarte-affären

Den första delen av ten Hags presskonferens släpptes idag, med nyheter om bland annat Lindelöfs skadestatus. På marknaden gör United stora framsteg i jakten på Manuel Ugarte. Samtidigt har Will Fish en inbokad medicinsk undersökning, Pellistri säger farväl och två ungdomar har skrivit långtidskontrakt.

Nytt på muss.se: Facundo Pellistri och Maxi Oyedele har lämnat klubben, och vi har släppt veckans krönika.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag höll den första halvan av sin presskonferens inför morgondagens match mot Fulham. Bland annat fick vi höra att Lindelöf inte kommer vara tillgänglig i helgen, samt ten Hags åsikter om Uniteds drag på transfermarknaden och Joshua Zirkzee.

Om Lindelöf

Han har ett problem med sin tå. Förhoppningsvis kan han återhämta sig fort, men han är inte tillgänglig i helgen. I övrigt så är Tyrell Malacia, Höjlund och Shaw fortfarande inte tillgängliga.

Om transfermarknaden

Var bara tålmodiga. Vi kommer alltid försöka skapa den bästa möjliga truppen. Vi har några dagar på oss. Vi strävar alltid efter att förbättra. Så länge vi har möjligheter kommer vi söka dem. I dagsläget kan jag inte säga mer.

Är du nöjd med det ni har gjort hittills?

Ja. Jag är väldigt nöjd. Det visar att vi går i rätt riktning. Vi vet att som klubb behöver vi komma ikapp. Men jag tycker det visar på vår ambition. Jag tycker vi har gjort bra affärer, väldigt bra spelare som kommer bidra till vår trupp.

Du [ten Hag] talade om tålamod tidigare. Ugarteaffären visar på stort tålamod från både klubb och spelare. Tyder det på att vara tålmodig är en framgångsrik strategi från er sida om ni lyckas ro affären i hamn?

Om vi har nyheter kommer ni att få det. Du vet redan svaret. Så jag förstår inte frågan.

Om Sancho

Vi får se om han deltar i helgen. Förhoppningsvis har vi en trupp med två spelare på varje position. När vi går in i säsongen efter första september kan vi inte välja alla spelare. Men vi behöver alla spelare. Det är den starkastes överlevnad. Såklart är det viktigt hur vi hanterar det, men spelarnas attityd är också väldigt viktigt. Ibland kommer de vara besvikna, då måste vi hantera det. För man vinner inte med elva spelare, man vinner med en trupp. Vi behöver alla spelare och att alla spelare ska vara så motiverade som möjligt. Det är ingen förväntan, det är ett krav.

Om Zirkzee

Det är väldigt kul att en anfallare gör mål i sin första match. Det kommer ge honom självförtroende. Det ger omgivningen självförtroende. Jag jämför med Höjlund när han gjorde mål i sin första match men VAR dömde bort det efter fem minuter. Sen fick han vänta tre månader på sitt första mål. Det hjälper så mycket att han gjorde mål direkt. Det ger honom självförtroende och oss självförtroende som lag.

Om Pellistris avsked

Han är en väldigt talangfull spelare. Stora framsteg de senaste säsongerna, men vi har stor konkurrens på ytterpositionerna. Vi kollar på vad vi behöver i truppen, men alla spelare behöver perspektiv. Nu har vi tio spelare som tävlar om hans position. Han är en bra spelare med hög potential. Men han behöver matcher för att förbättra sig. Och den möjligheten får han i Panathinaikos, och vi kommer följa honom nära.

Affären för Ugarte gör framsteg

Efter att ha rapporterat så sent som igår om utvecklingen kring affären för Manuel Ugarte, där United utforskar en lösning där Ugarte flyttar till United på lån med köpobligation, rapporterar Fabrizio Romano idag att affären gjort stora framsteg och att ett möte mellan klubbarna var “positivt”. För tillfället förhandlas det enbart om “detaljer”, och affären ska vara i sitt slutskede.

Ugartes vilja att komma till United har det inte varit något snack om, då han kom överens personligen med klubben redan i juli.

Medicinsk undersökning inbokad för Fish

Enligt BBC kommer Will Fish genomföra en medicinsk undersökning i Cardiff idag inför en stundande flytt till Cardiff City. Affären ryktas ligga på runt 2 miljoner pund.

Pellistri säger farväl

Efter att Facundo Pellistris flytt till Panathinaikos bekräftades igår har Pellistri nu gått ut på sociala medier med ett meddelande till Uniteds supportrar. Pellistri skriver:

Tiden har kommit att säga adjö. Det har varit en otrolig resa, fylld med oförglömliga ögonblick och upplevelser jag kommer hålla kära för alltid.

Ert villkorslösa stöd, både på plan och utanför, är något jag kommer minnas för evigt. Jag har växt som spelare och som person, och det är på grund av er.

Som man säger, en gång röd, alltid röd. Manchester kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta.

Önskar klubben och allihop bara det bästa inför framtiden.

Mather och Ennis skriver långtidskontrakt

U21-lagets Sam Mather och Ethan Ennis har båda skrivit nya långtidskontrakt med klubben. Mather och Ennis är båda 19, och deltog i försäsongsturnén.

Drury lämnar för West Brom

Martin Drury, som varit akademitränare i United sedan 2022, lämnar nu för en roll som tränare i West Bromwich Albions A-lag. Innan 38-åringen kom till United var han aktiv i Bradford City under många år, som tränare och tillfällig huvudtränare.

Sander Berge klar för Fulham

Fulham bekräftade idag att Sander Berge har skrivit på för The Cottagers. Sedan ryktet att Berge skulle till Fulham uppdagades har United istället skiftat fokus från Berge till Manuel Ugarte, och en flytt för Scott McTominay till Fulham är nu allt annat än sannolik.

Res med oss till Manchester!