Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ungt nyförvärv: Sekou Koné / Juventus jagar Sancho / Intervju med Janssen

Augusti är crazy. Så är det bara. Eller silly, som det brukar heta. Särskilt för klubbar som genomgår någon form av rekonstruktion. Är Manchester United under rekonstruktion? Ja, det får vi nog säga. Klubben värvar många och släpper en del.

Nytt på Muss.se: Vi har diskuterat värvningen av Noussair Mazraoui och publicerat vår införraport inför morgondagens match mot Brighton. Dessutom är det nu officiellt att Will Fish flyttar till Cardiff City.

Kort om spelare in och spelare ut

Klubben värvar friskt i sommarfönstret. Yoro (juli), De Ligt, Zirkzee, Mazraoui in, eventuellt/troligtvis Ugarte också, samt  Sekou Koné till ungdomslaget. Facundo Pellistri definitivt såld till Panathinaikos, liksom Maxi Oyedele till Legia Warszawa. Unge målvakten Radek Vitek lånas ut till Linz i Österrike. Frågetecken på McTominay, rykten om både Fulham och Napoli de senaste veckorna. Och så då det STORA frågetecknet när det gäller spelare ut: Jadon Sancho.

Ungt nyförvärv i Sekou Koné

Manchester United har i konkurrens med flera klubbar värvat 18-årige Sekou Koné från Guidars FC i Mali. Det uppger flera media, bl a Manchester Evening News och Fabrizio Romano, men klubben har ännu inte bekräftat övergången. Koné, mittfältare, anses vara mycket lovande och sägs ansluta till ungdomslaget. Han kan dock inom snar framtid tänkas ingå i en A-lagstrupp. Koné har spelat 12 U17-landskamper för Mali.

Var hamnar Jadon Sancho?

Det har varit många turer kring Sancho. Han gjorde en fin säsong på lån tillbaka till Borussia Dortmund, klubben där han så här långt i karriären skördat sin framgång. Det senaste ryktet är en potentiell övergång till Juventus i Serie A. Hans fotbollskarriär behöver onekligen speltid och det verkar han inte kunna få i rikliga doser i United-tröjan. Är det kanske dags för Ten Hag och Sancho att gå skilda vägar en gång för alla?

Kommer vi någonsin få se Ten Hag tacka Jadon Sancho efter en match igen?

Första intervju med Dominique Janssen

Nederländskan Dominique Janssen, som värvades till damlaget i somras, ger en första intervju som Unitedspelare. Hon talar om positiva vibbar och hennes one-liner i reklamen för intervjun ger mig positiva vibbar inför helgen: “Just be ready for what ever is coming”.

Res med oss till Manchester!