Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Sterling för Sancho? / U18-laget vände / United jobbar på lån

Deadline day närmar sig med stormsteg och United är aktiva på marknaden, inte bara när det gäller köp, utan även när det gäller försäljning. Ryktena om Jadon Sancho fortsätter, och nu har en ny klubb gett sig in i kampen, en affär där en spelare kan flytta i motsatt riktning.

På annat håll har U18-laget påbörjat sitt cupförsvar och United jobbar på att lösa låneaffärer.

Nytt på muss.se: United är överens om Manuel Ugarte, medan två spelare är på väg bort från klubben.

Ligakonkurrent ger sig in i kampen för Sancho

Flera källor har kommit ut de senaste dagarna och givit uppgifter om framtiden för Jadon Sancho. Ända sedan återkomsten till United har Sancho ryktats bort, och Juventus har ryktats som en möjlig kandidat så långt tillbaka som till årsskiftet, där det främst har ryktats om ett lån. Men en ny utveckling är att även Chelsea har gett sig in i kampen för 24-åringens signatur.

United ska vara sugna på att avlasta Sancho, men absolut inte utan kompensation. Klubben ska vara ute efter antingen en permanent försäljning eller ett lån med köpobligation. En möjlig lösning för Chelsea ska vara en bytesaffär. Både Ben Chilwell och Raheem Sterling har ryktats som kandidater. Enligt Simon Stone ska dock Chilwell inte vara av större intresse för United.

Enligt Chris Wheeler ska Chelsea givit sig in i kampen som en seriös intressent, men de blåklädda behöver avlasta flertalet spelare de sista dagarna innan man satsar på en större värvning. Wheeler skriver samtidigt att en bytesaffär för Raheem Sterling ska vara osannolik, men inte helt borträknad.

Till sist skriver David Ornstein att en flytt till Chelsea “troligen” kräver att en spelare flyttar åt motsatt håll, och att Sterling då är mest sannolik. Sterling, som Chelsea nyligen gjorde nummerlös, är inte en pusselbit i Enzo Marescas nya regim, något som tränaren gjort mycket tydligt i sina presskonferenser. Sterling har dock tre år kvar på sitt kontrakt, och besitter en lön på 300.000 pund i veckan, en knut som behöver lösas innan en flytt kommer på fråga. Mike McGrath rapporterar att Dan Ashworth har försökt lösa den knuten genom samtal med Chelsea om Sterling, och att Chelsea förväntas betala en del av Sterlings lön om en flytt går igenom.

Frågan är om knuten hinner lösas innan fönstret stänger.

U18-laget vände mot Leicester

Uniteds U18-lag började sitt titelförsvar av Premier League Cup idag mot Leicester City. Men United hade ingen lätt match mot fjolårets ligaåtta. Leicester tog ledningen i andra genom en straff, och det såg mörkt ut för United. Det vill säga tills Gabriele Biancheri blev vän med bollen och kvitterade i 78:e.

Det verkade som att det skulle bli delad pott men Biancheri befann sig på rätt ställe åter en gång, och gjorde 2-1 med matchens sista spark. Huruvida det var matchens sista spark eller inte, eller om målet var en fröjd för ögat är omöjligt att veta. MUTV envisas nämligen med att inte visa akademins matcher i år av en i skrivande stund oviss anledning. För tillfället är det svårt att följa akademin om man inte går till Leigh och själv tittar på matcherna.

United försöker lösa lån innan deadline day

United försöker sondera marknaden för möjliga lånaffärer för två unga spelare, 18-åriga målvakten Elyh Harrison och 19-åriga mittbacken Sonny Aljofree, båda ordinarie i U21-laget. United har identifierat Aljofree och Harrison som två spelare som skulle dra nytta av ett lån.

Aljofree var utlånad till Altrincham i januari, ett så kallat “flexi-lån”, där en klubb som geografiskt ligger nära Uniteds träningsanläggning lånar en spelare från United som spelar med laget men samtidigt kan träna och följa upp sin utveckling hos United.

För Harrisons del anses han vara mycket lovande och blev utnämnd till årets reservspelare förra året, efter en säsong där han var utslagsgivande. Bland annat visade han vilka höjder han har i sig i Premier League Cup-finalen mot Manchester city.

Nyförvärvet Terland i sin första intervju

Uniteds stora nyförvärv i sommar, norskan Elisabeth Terland, har gjort sin första intervju i MUTV. Norskan gjorde 20 ligamål för Brighton förra säsongen och anslöt till United gratis, i slutet av hennes kontrakt. Vi räknar med att Terland blir en viktig pjäs i fram den här säsongen.

Sven-Göran Eriksson är död

Sven-Göran “Svennis” Eriksson, Sveriges främsta tränare genom tiderna, har avlidit. Svennis kamp med obotlig bukspottskörtelcancer har fått mycket medial uppmärksamhet. Sedan Svennis gjorde sin sjukdom offentlig i början av i år har hyllningarna öst in från hela fotbollsvärlden. Bland annat bjöd IFK Göteborg in Svennis som hedersgäst på Ullevi, klubben där han slog igenom och vann UEFA-cupen. Svennis fick även uppfylla en personlig dröm att träna Liverpool i mars, då han intog tränarbänken under en “legendar”-match.

Utöver en framgångsrik karriär som klubblagstränare i bland annat Italien och Portugal blev Svennis ett känt namn i England när han tog över det engelska landslaget i början av millenieskiftet. Han ledde England i två VM, där han nådde två kvartsfinaler. I nästa VM 2010 tränade han Elfenbenskusten. Tyvärr fick Svennis aldrig träna det svenska landslaget. I Premier League-sammanhang tränade han Manchester City i en säsong, 2007 till 2008.

Vila i frid, Sven-Göran.

 

Res med oss till Manchester!