Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Juventus bud på Sancho / Mainoo och Maguire uttagna

Dagens svep bjuder på mer Sancho, där Juventus verkar mena allvar samtidigt som rykten till Chelsea kvarstår. Mainoo och Maguire är uttagna till det engelska landslaget, medan Evans lämnar sitt. Samtidigt fångas McTominay på bild i södra Italien, medan vi väntar på besked inte bara från Neapel, utan även från Paris.

Nytt på muss.se: Mount har skadat sig på nytt, Barnsley blir vårt första motstånd i ligacupen, Hannibal har lämnat för Burnley, och Maya Le Tissier är damernas nya kapten.

Juventus budar på Sancho

Juventus har länge ryktats som en av favoritdestinationerna för Jadon Sancho, även om de nu fått konkurrens av Chelsea. Enligt Gianluca di Marzio menar Juventus allvar med sitt intresse för Sancho, som Juventus vill locka över på ett lån.

Juventus ska ha lagt ett bud på 7-8 miljoner pund i låneavgift inklusive bonusar, samt att United betalar en del av Sanchos lön. Nu inväntas det svar från Uniteds sida.

Föga förvånande par uttagna

Nu har Englands tillfälliga tränare Lee Carsleys första trupputtagning bekräftats. Det handlar om truppen som ska möta Irland och Finland i Nations League den 7:e och 10:e september respektive.

Två namn som inte överraskar är Kobbie Mainoo och Harry Maguire, Uniteds enda representanter i truppen. Det kan också vara värt att nämna att akademiprodukten Angel Gomes, som nyligen drabbades av en allvarlig huvudskada, är uttagen i en engelsk seniortrupp för första gången. Gomes har sedan tidigare spelat i Englands ungdomslag, och hade en imponerande turnering när England vann U21-EM förra året.

Hannibal tar farväl av supportrarna

Igår blev det klart att Hannibal tar sitt pick och pack till Burnley. Efter fem år i klubben vill Hannibal givetvis ta farväl av supportrarna, något han gjorde genom ett meddelande på X. Hannibal skriver:

Det har varit en ära att representera den här otroliga klubben de senaste fem åren.

Jag lämnar med så många speciella minnen. Att få göra min debut, göra mål på Old Trafford och representera United i Champions League.

Jag är evigt tacksam till alla spelare och tränare som har hjälpt mig utvecklas som spelare och hjälpt mig växa från en pojke till den mannen jag är idag.

https://twitter.com/HannibalMejbri/status/1828765223840338057/

Evans har gjort sitt

Inte i United, håll i hatten. Däremot har Jonny Evans gjort sitt för Nordirlands landslag, det bekräftar landslaget under gårdagen.

Evans gjorde sin debut i landslaget som 17-åring, och har spelat i landslaget ända sedan dess, i hela 18 års tid. På den tiden har Evans hunnit med 107 matcher för sitt land, och deltog i EM 2016, Nordirlands första stora turnering sedan VM 1986.

Napoli-fans fångar McTominay på bild

Scott McTominay fångades på bild i Neapel idag, då fans samlades på Capodichino-flygplatsen och filmade skotten när han steg av planet. McTominay förväntas skriva på för Napoli innan deadline day, i en affär som enligt rapporter kommer ligga på 30 miljoner euro. Enligt James Ducker förväntas affären vara klar och annonseras imorgon, samtidigt som affären för Manuel Ugarte slutförs.

Kop blir inte ny målvakt

En av namnen som ryktats till United är målvakten Lize Kop från Leicester, men Leicester har inget intresse av att sälja sin målvakt, enligt Emma Sanders.

Toone blir vicekapten

Det bekräftades i förrgår att Maya Le Tissier blir damlagets nya kapten, efter att Katie Zelem lämnade klubben. Vad som kan vara värt att nämna är att det nu är klart att Ella Toone får fylla den rollen när Le Tissier inte är på planen.

Res med oss till Manchester!