Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Mason Mount blir borta i över en månad

United bekräftar idag att Mason Mount kommer att missa “några matcher” efter att ha drabbats av en muskelskada under matchen mot Brighton.

Mount började säsongen genom att starta de första tre tävlingsmatcherna och verkade ha återfunnit matchformen efter en skadedrabbad debutsäsong. Men Mount byttes ut i halvtid mot Brighton, något som till en början verkade vara en försiktighetsåtgärd men nu bekräftas det alltså att det handlar om en muskelskada. Efter att ha missat 21 matcher förra säsongen är det här ytterligare ett enormt bakslag för Mount och, i förlängningen, United.

Mount själv har kommenterat skadan på sociala medier. Mount säger:

Under den senaste matchen fick jag ett litet muskelbesvär. Jag undersöktes och det ser ut som jag kommer vara borta i ett par matcher. I upptrappningen till och under försäsongen så jobbade jag hårt för att få tillbaka formen jag behöver och jag känner mig återhämtad, skarp och redo.

Jag ville att ni skulle höra direkt från mig hur frustrerad jag är, som jag förmodar att ni också är. Jag kommer göra allt i min makt för att komma tillbaka till den bästa möjliga formen och hjälpa laget.

Enligt The Athletic är det en skada som kommer hålla Mount borta från spel i 4-5 veckor. Det är alltså troligt att Mount missar upp till fem ligamatcher, och att en möjlig återkomst kan vara efter landslagsuppehållet i september.

 

Res med oss till Manchester!