Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United bekräftar
Manuel Ugarte nästa stora värvning

Så var det även bekräftad att Manuel Ugarte är klar för Manchester United. Ugarte anländer från Paris Saint-Germain. Bekräftelsen kommer via en fyndig ordlek på Uniteds officiella hemsida där Ugarte tar upp en kopp mate eller maté som är en nationaldryck i hemlandet Uruguay. 

Manuel Ugarte spelade 37 matcher för PSG förra säsongen och tar nu alltså steget till Premier League och Manchester. Den defensive 23-åringen rankas högt och är viktig för sitt landslag.

Manuel Ugarte har själv upprepat tweeten på sin sida och välkomnas av klubben.

Ugarte säger:

Det är en otrolig känsla att ansluta sig till en klubb av den här storleken; en klubb som beundras över hela världen. Det projekt som klubbledningen diskuterade med mig är oerhört spännande; Manchester United är en ambitiös klubb och jag är en ambitiös spelare.

Supportrarnas passion är något som är mycket viktigt för mig; jag vet hur otroliga United-fansen är och jag kan inte bära mig att få uppleva Old Trafford. Jag är en person som är så fast besluten att lyckas; kommer att offra och ge allt för mina lagkamrater. Tillsammans kommer vi att kämpa för att vinna troféer och nå den nivå som den här klubben behöver vara på.

Dan Ashwort, sportchef, uttalar sig om värvningen:

Att värva Manuel var ett annat av våra primära mål för den här sommaren. Han är bland de allra bästa bollvinnande mittfältarna i världen och har utmärkta meriter på både klubb- och internationell nivå. Hans kvaliteter, erfarenhet och passion kommer att bli ett bra komplement till vår starka grupp av mittfältare.

Manuel är en spelare som vi har följt noga och vi ser fram emot att se den positiva inverkan han kommer att ha på planen och i omklädningsrummet när vi fortsätter att sträva efter framgång.

 

Simon Stone reder ut siffrorna i affären. Kontraktet ska enligt uppgift gälla till juni 2029.

Vi välkomna Manuel Ugarte till Manchester! 

Res med oss till Manchester!