Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet med presskonferens
Sancho stannar, enligt Ten Hag / Höjlund på god väg / De Ligt och Zirkzee uttagna

Det blir ett kort Unitedsvep såhär på fredagkvällen där vi främst går igenom Erik ten Hags presskonferens inför helgens stormatch mot Liverpool. Vi kan även rapportera att Rasmus Höjlund börjar närma sig sin återkomst till fotbollsplanen. Annars så har Matthijs de Ligt och Joshua Zirkzee tagits med i den holländska landslagstruppen inför den kommande samlingen.

Nytt på Muss.se: Ikväll så avslutas sommarfönstret och med det så rekommenderar vi vår liveblogg där vi går igenom de senaste på övergångsmarknaden under de avslutande timmarna. Vi kan redan bekräfta att Rhys Bennett, Sonny Aljofree och Elyh Harrison har lämnat klubben på lån medans United har bekräftat värvningen av talangfulle mittfältaren Sekou Kone. Ni hittar även resultatet från dagens Europa League lottning på sidan samt så kan de som är intresserade av ungdomarnas resultat kolla in ungdomskollen.

Ten Hags presskonferens

Erik ten Hag frågades om klubbens aktivitet på transfermarknaden inför kvällens deadline under presskonferensen inför Liverpool matchen på söndag.

Om officiella nyheter kring McTominay och Ugarte

Vi förväntar oss det, men jag kan inte bekräfta det vid det här laget.

Om Sancho

Han är en spelare i vår trupp och vi är nöjda med honom. Vi behöver en bra trupp, vi behöver djup i truppen. Vi måste spela många matcher fram till januari, med det nya formatet i Europa.

Så som jag vet, ja (ifall Sancho stannar i klubben)

Om Höjlunds status

Vi måste se hur han utvecklas, hur han kan gå vidare under uppehållet för att bli matchfit. Han återvände på planen, men det kommer att ta ett tag innan han är i matchfart.

Om känslorna när McTominay lämnar

Det är lite blandat. Jag är väldigt glad för hans skull och det är också för oss, men det är blandat, för jag föredrar inte att förlora honom, för han är Man United på alla sätt. Han var så viktig för vårt lag, för Manchester United. Han var här i över 22 år. Tyvärr är det reglerna. Vi måste diskutera reglerna när du måste sälja och sedan, självklart, hemodlade spelare, akademispelare, de ger mer värde.

Om läget i laget inför helgens match

Vi har Mason Mount… ni har alla sett att han inte är tillgänglig till helgen. Då tror jag att det är det. I övrigt är det samma trupp som förra helgen.

Om att möta Liverpool

Vi ser verkligen fram emot att tävla med dem. Så vi har en bra trupp; vi kan ta fram ett bra lag. Visst är det tidigt på säsongen. Vi måste utvecklas, vi måste förbättra oss, också för att vi måste integrera några nya spelare. Men ja, vi ser verkligen fram emot den här matchen.

Om varför Ugarte värvas

Du kan inte jämföra två spelare eftersom de är olika spelare. Vi hade tre nr.10:or och vi hade inga fler hållande mittfältare förutom en. Så det är tanken bakom.

Om Rashford

Alla får kritik från er. Det spelar ingen roll vad vi gör: om vi vinner, om vi förlorar. Om jag tar av en spelare så är det en slutsats att jag inte är nöjd med honom. Jag är väldigt nöjd med Rashy. På försäsongen, mot Fulham, även mot Brighton. Det var inte därför jag tog ut honom, för att hans prestationer eller hans nivå inte var rätt. Nej, vi måste rotera.

Om utmaningen att ta över Man United

Jag visste på förhand att det här är det svåraste jobb jag någonsin skulle kunna göra i livet, att komma in i en klubb där det finns många problem som vi måste lösa. Jag ärvde, i historien från sex år, inga troféer. Det gjorde att omklädningsrummet, kvaliteterna, inte stämde. Så vi var tvungna att bygga, vi var tvungna att konstruera, vi var tvungna att prestera och ta upp en högre nivå.

Om Liverpool

Det är tydligt att de befinner sig i en annan fas av livscykeln. De har ett lag som är moget, de har redan spelare som har spelat länge tillsammans och som är mycket erfarna.

Höjlund på god väg

Rasmus Höjlund fortsätter att jobba med sin rehabilitering vid Carrington efter skadan som kom tidigt under försäsongsmatchen mot Arsenal, en skada som hållit dansken ur spel hittills under säsongen.

De Ligt och Zirkzee uttagna

Matthijs de Ligt och Joshua Zirkzee finns båda med i den holländska truppen som ska möta Bosnien Hercegovina och Tyskland i Nations League spelet i september.

Res med oss till Manchester!