Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

lottning i Europa League
Ten Hag mot Mourinho i ligafasen

Manchester United är tillbaka i UEFA Europa League denna säsong efter förra säsongens triumf i FA Cupen. Denna säsong är den första där det inte är gruppspel som gäller, istället så väntar åtta spännande matcher i ligafasen. Ur pott 1 så väntar ett möte med Rangers på Old Trafford samt en tripp till FC Porto.

Årets upplaga av Champions League, Europa League samt Conference League blir lite extra speciell då det är första året då det nya ligatabellsformatet ersätter gruppspelsfasen i turneringarna. Alla lag i ligaformatet, som lottades från fyra seedingsgrupper, kommer att spela åtta matcher. Varje lag drogs mot två motståndare från var och en av de fyra potterna och möter en motståndare från varje pott hemma och den andra borta.

Som nämnt i ingressen så väntar matcher mot Rangers och Porto från pott 1. Ett kanske ännu mer efterlängtat möte blir det dock från pott 2 då Manchester United ställs mot Jose Mourinho och Freds Fenerbahce på bortaplan. Från pott 2 blir det också hemmamatch mot PAOK. Det blir skandinaviskt motstånd från pott 3 då Bodö Glimt kommer på besök. Den fjärde hemmamatchen kommer att spelas mot holländska Twente medans Viktoria Plzen och FCSB väntar på bortaplan. Nedan kan ni se Uniteds lottning i helhet.

Rangers (Skottland) (H)
Porto (Portugal)  (B)
PAOK (Grekland) (H)
Fenerbahce (Turkiet) (B)
Bodö/Glimt (Norge) (H)
Viktoria Plzen (Tjeckien) (B)
Twente (Nederländerna) (H)
FCSB *tidigare Steaua Bucuresti (Rumänien) (B)

Spelschemat och datum för matcherna kommer att finnas tillgängliga imorgon lördag 31 augusti.

Res med oss till Manchester!