Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt
Sancho flyttar till överbefolkat Chelsea på lån

Till slut blev det officiellt. Vad som dröjde ska vi ej spekulera i. Jadon Sancho lämnar Manchester United för Chelsea på ett lån som sträcker sig över säsongen 2024/25. 

Under natten till lördagen kom samstämmiga uppgifter om att affären var klar, men det dröjde ända till det eftermiddagen innan det offentliggjordes av United och Chelsea.

Transferfönstret stängde vid midnatt men United och Chelsea gavs dispens av Premier League att genomföra affären.

Nu när allt är på plats noterar vi att det uppges finns en köpopbligation på mellan 20-25 miljoner pund inkluderat i avtalet. Obligationen ryktas aktiveras i den mån Chelsea slutar på fjortonde plats eller högre. Det tar vi naturligtvis för givet att de gör.

Sancho har inte haft en särskild lyckad tid i United och har haft svårt att etablera sig i startelvan. Under förra säsongen rapporterades det om osämja mellan 24-åringen och Ten Hag, varpå en utlåning till hans gamla klubb Borussia Dortmund följde.

Engelsmannen var med på Uniteds försäsong och spelade en hel del men satte inte något större avtryck i matcherna. Under inledning av säsongen har han inte spelat någonting.

Vi önskar Jadon Sancho lycka till i Chelsea.

Till sist: 

Igår stod också klart att ungdomsspelaren James Nolan, 18, lämnar på lån till Inverness Caledonian Thistle över säsongen. Laget spelar i skotska League One.

Nolan är en mångsidig spelare som kan täcka många positioner men i grunden är han back. Han har gjort 59 ungdomsmatcher och stått för åtta mål på dessa.

I augusti förra året signerade han ett proffskontrakt med United och har emellanåt tränat med herrlaget.

Vi önskar James Nolan lycka till i Skottland. 

Res med oss till Manchester!