Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Unitedsvepet
Ten Hag anföll igen / Europa Leauge-schemat klart / Garnacho först ut med månadens mål

Söndagens nyhetssvep tar upp vad som kom fram under andra delen på Ten Hags presskonferens inför matchen mot Liverpool . Vi fick bland annat en kommentar om utgifterna hittills i fönstret och om det finns utrymme för “errors” denna säsong. Ten Hag gick till visst “anfall” igen och upprepade vad laget åstadkommit. Därutöver presenterar vi schemat i Europa Leauge och månadens mål.

Nytt på muss.se: Sancho bekräftad till Chelsea.

Ten Hag anföll igen

Erik ten Hag var märkbart irriterad över frågan om det finns utrymme för “errors” i år eftersom klubben spenderat så mycket pengar på fina värvningar. Implicit i frågan låg såklart att det inte gick bra förra året. Han fick upprepa de titlar han hittills bidragit till och att alla i klubben vill uppnå och arbetar hårt mot fler framgångar. Utvecklingen är där enligt Ten Hag. På frågor om på vilket sätt laget gått framåt sa Ten Hag att det är subjektivt att bedöma, men att titlarna hittills och att ungdomar kommer in i laget på ett bra sätt står för sig självt.

På frågor om Maguire är första valet nu när backlinjen är stärkt sa Ten Hag att han behöver djup och bredd för att nå framgång. “Harry Maguire är mycket viktig för oss jag är glad för honom att han kommit tillbaka till landslaget nu.

Hela presskonferensen kan ses här.

 

Europa Leauge-schemat klart

Manchester United tar sig an åtta lag i årets upplaga av Europa Leauge.  I första matchen möter United Twente hemma, 25 september, en vecka därefter åker laget till Portugal och tar sin an Porto.

Efter uppehållet i oktober blir det ytterligare en bortamatch då United möter Jose Mourinhos Fenerbache. Hett möte är att vänta. I november kommer sedan grekiska PAOK och norska Bodö/Glimt till Old Trafford för första gången.

Årets sista match går av stapeln i Tjeckien och möte med Viktoria Plzen, dagen före lucia den 12 december. 2025 börjar sedan med möte med Rangers innan United åker till Rumänien för att spela mot FCSB (f.d. Steaua Bukarest). Till slutspelet går sedan de åtta bästa lagen bland de totala 36. Det finns chans att ta sig till slutspel även om man inte slutar bland topp-8. Finalen i Europa Leauge spelas i Spanien, på Sam Mames, hemmaarenan för Athletic Club.

Manchester United är ute efter revansch i Europa detta år efter ett uselt gruppspel i Champions Leauge förra året.

 

Hela schemat kan ses nedan med svenska tider:

25 september: Twente (H, 21:00)
3 oktober: Porto (B, 21:00)
24 oktober: Fenerbahce (B 21:00)
7 november: PAOK (H, 21:00)
28 november: Bodo/Glimt (H, 21:00)
12 december: Viktoria Plzen (B, 18:45)
23 januari: Rangers (H, 21:00)
30 januari: FCSB (B, 21:00)

Garnacho först ut med månadens mål

Det blev Alejandro Garnachos mål i Community Shield som vinner årets mål strax före Zirkzees mål mot Fulham. Garnacho kom in från bänken mot Manchester City och satte ledningsmålet assisterad av Bruno Fernandes. Majoriteten av fansen röstade fram Garnacho som vinner priset för första gången sedan drömmålet mot Everton förra säsongen. På tredje plats kom Amads mål mot Brighton. Amad röstades också fram som månadens spelare i augusti, se här.

 

 

 

 

 

Res med oss till Manchester!