Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Bizet på gång / Intervju med Sandberg / Vänskapsvinst

Dagens Unitedsvep har fullt fokus på damlaget, där klubben är nära en ny värvning. Vi tar itu med en intervju med Uniteds nya svenskvärvning Anna Sandberg samt zoomar in på damernas vänskapsmatch mot Newcastle.

Nytt på Muss.se: Ni hittar allt kring helgens match mot Liverpool, inklusive spelarbetyg, dagen efter tankar samt Muss-bloggen på sidan. För övrigt så har Manuel Ugarte fått sitt tröjnummer samt att vi släppt en artikel kring vår nya högerback Noussair Mazraoui. Vi sammanfattar även veckan samt blickar framåt i Muss Weekly.

Bizet på gång

Manchester United är nära att fullborda värvningen av 22-årige Celin Bizet från Tottenham Hotspur. Spelaren genomförde sin spelarundersökning med United igår efter att klubben aktiverat spelarens utköpsklausul på cirka 60 tusen pund.

Affären är fortfarande inte helt klar då det fortfarande finns lite pappersarbete kvar att genomföra samt att fastställa de personliga villkoren. Manchester United vill skynda sig med att fullborda värvningen så att spelaren kan följa med på försäsongslägret i Marbella.

Intervju med Sandberg

Anna Sandberg har haft sin värvningsintervju med klubbens media, där hon pratade om nya lagkamraterna, livet i Manchester samt förväntningarna på att kliva ut på Old Trafford planen.

Hur det känns att skriva på för klubben

Det känns fantastiskt. Det är en dröm som går i uppfyllelse att spela för en sådan här storklubb. Så jag är väldigt, väldigt glad för denna möjlighet.

Om att flytta till Manchester

Det är första gången jag flyttar utomlands från Sverige. Så jag känner att det är många nya saker att lära sig och utforska, men jag är verkligen, riktigt exalterad över det, att se vad jag kan göra i Manchester.

Om Marc Skinners påverkan på beslutet

Jag pratade med tränaren Marc och jag fick en riktigt bra känsla, bra samtal med honom och allt kändes bra, så jag gick på det.

Om spelstilen

Jag är en ganska offensiv back. Jag gillar att komma runt på sidan och komma till inlägg och målmöjligheter. Så även om jag är ytterback gillar jag att vara en väldigt offensiv spelare.

Om spel i Champions League

Jag spelade i Champions League nu för Häcken och vi nådde kvartsfinal. Vi gjorde det fantastiskt och det var ett väldigt trevligt äventyr och jag vill verkligen göra det igen.

Om att få spela för Sverige

Det är en dröm jag har haft sedan jag var barn och började spela fotboll. Och jag menar, att representera Sverige är något väldigt stort och något jag är väldigt stolt över.

Om karriärens höjdpunkt hittills

Jag tror definitivt att representera Sverige i VM. Vi fick en bronsmedalj och hela den resan var bara så stor för mig. Förmodligen det bästa jag har gjort i mitt liv hittills.

Om att lära känna nya lagkamraterna

Det är en rolig tid nu att lära känna nya människor. Vi har grillat lite och sånt på gång hittills. Mycket bra. Jag gillar verkligen tjejerna och jag ser fram emot att lära känna dem ännu bättre.

Om att utforska Manchester

Jag har haft min mamma här och en vän. Så vi har gått runt i staden och utforskat lite shopping och bra restauranger. Min mamma älskade det här stället, så jag är säker på att hon kommer ofta.

Om känslan inför att spela på Old Trafford

Så taggad. Jag känner till Old Trafford mycket väl. Det är en väldigt trevlig stadion och att få spela där inför våra fans, jag ser fram emot det så mycket.

Om att få träffa fansen

Fansen är något som är väldigt viktigt för varje klubb och speciellt Manchester United. Jag är väldigt exalterad över det och förhoppningsvis kan vi ge dem lite bra fotboll den här säsongen.

Ett meddelande till fansen

Jag vill se er vid varje hemmamatch. Heja på oss och se till att vi får hem tre poäng varje match.

Mer om intervjun hittar ni på manutd.com.

Vänskapsvinst

Manchester Uniteds damer slog Newcastle i en vänskapsmatch under gårdagen. Matchen slutade 3-1 och målen gjordes av Rachel Williams, Elizabeth Terland och Lisa Naalsund.

Det blev spelminuter för Simi Awujo, Emma Watson, Gabby George, Elizabeth Terland och Jess Simpson.

Ungdom lånas ut

Akademispelare Tom Myles kommer att spendera säsongen 2024/25 på utlåning till Runcorn Linnets FC.

Res med oss till Manchester!