Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Landslagskollen
Olikfotade och oliknationalitetiska tvillingar

Säsongens första landslagsuppehåll är här. Tyvärr befinner vi oss som Manchester United-supportrar i ett stadie där uppehållet närmast välkomnas. Lagets form är tveksam men vi har ändå ett stort antal uttagna spelare.

I a-landslagen räknar vi till 15 uttagna spelare och vi har minst 10 spelare i ungdomslandslagen.

A-landslag

Argentina (Garnacho, Martínez)

Alejandro Garnacho och Lisandro Martínez är givna namn i Argentinas trupp. Martínez kan nog räkna med en plats i startelvan medan Garnacho nog får nöja sig med en plats på bänken.

Det är långt kvar (två tredjedelar) av kvalet men Argentina kommer förstås ta en VM-plats. Redan nu har de tio poäng ner till sjundeplatsen, som innebär internationellt playoff. Hemma mot Chile ska tre poäng vara en formalitet men Colombia borta blir en tuffare nöt att knäcka.

Danmark (Eriksen)

Christian Eriksen får begränsad speltid i United. I landslaget är han emellertid given. Nu väntar Nations League mot Schweiz och Serbien, båda på hemmaplan.

Elfenbenskusten (Amad)

Amad har inlett säsongen bra i United och har belönats med en plats i landslagstruppen, efter ett och ett halvt års frånvaro. Kvalet till Afcon inleds med Zambia hemma och sedan Chad borta.

England (Maguire, Mainoo)

Harry Maguire och Kobbie Mainoo är Uniteds representanter i den engelska truppen. Nations League mot Irland borta och Finland hemma står på programmet.

Gibraltar (Scanlon)

James Scanlon spelar primärt i Uniteds juniorlag. I landslaget är det emellertid seniorerna som gäller, då han representerar Gibraltar. De ska träningsspela mot Andorra och därefter väntar Liechtenstein i Nations League. Båda matcherna på hemmaplan.

Kamerun (Onana)

André Onana ska ta sig an Namibia (H) och Zimbabwe (B) i kvalet till Afcon.

Marocko (Mazraoui)

Noussair Mazraoui kan snacka Manchester United, Ajax, Erik ten Hag och den stundande Europa League-matchen när han träffar Sofyan Amrabat på Marockos landslagssamling. Det är nämligen så att Amrabat nu har flyttat till vår kommande motståndare Fenerbahce på lån.

I kvalet till Afcon ska Mazraoui, och även Amrabat, ta sig an Gabon (H) och Lesotho (B).

Nederländerna (De Ligt, Zirkzee)

Nederländerna har hemmamatcher mot Bosnien-Hercegovina och Tyskland i Nations League. Av EM att döma blir det mestadels bänkvärmning för Matthijs de Ligt och Joshua Zirkzee.

Portugal (Dalot, Fernandes)

Även Portugal har dubbla hemmamatcher i Nations League. Diogo Dalot och Bruno Fernandes får ta sig an Kroatien och sedan krama Scott McTominay då match två är mot Skottland.

Turkiet (Bayindir)

Altay Bayindir byter förmodligen Manchester Uniteds bänk mot Turkiets bänk. Wales borta och Island hemma är uppgifterna i Nations League.

Uruguay (Ugarte)

Manuel Ugarte behövs på Manchester Uniteds mittfält. Förhoppningsvis blir det startelvan två gånger om för honom nu. För lika mycket som Uniteds mittfält behöver honom så behöver han matchform.

VM-kvalet är en formalitet för Uruguay, som har åtta poäng ner till en playoffplats. Nu väntar Paraguay hemma och Venezuela borta. Det ska vara minst fyra poäng för Uruguay.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de a-lagsspelare som inte är landslagsuttagna den här gången (a-lagsspelare som ska representera ungdomslandslag noteras nedan).

Victor Lindelöf är skadad.

Mason Mount är skadad.

Rasmus Hojlund är skadad.

Marcus Rashford är inte uttagen.

Tyrell Malacia är skadad.

Leny Yoro är skadad.

Casemiro är inte uttagen.

Antony är inte aktuell för landslaget då hans rättsprocess fortlöper.

Tom Heaton är inte uttagen.

Luke Shaw är skadad.

Jonny Evans har slutat i landslaget, som en av Nordirlands allra största någonsin.

Toby Collyer är inte uttagen.

Dan Gore är skadad.

Jadon Sancho är inte uttagen.

Ungdomslandslag

Danmark U18 (Obi-Martin)

Chido Obi-Martin kallas för Chidozie Obi av det danska fotbollsförbundet. Vad han kommer att kallas av Manchester United återstår att se. Hans övergång till United är ännu inte formellt godkänd, men vi räknar in honom ändå.

Nu drar han till Sverige med det danska U18-landslaget för att spel mot Norge. I en andra match ska Danmark möta Sverige eller Belgien i final eller tredjeprismatch.

England U19 (Wheatley)

Ethan Wheatley och Elyh Harrison blev uttagna till Englands U19. Det blir emellertid bara Wheatley som reser med landslaget till Kroatien. Harrison tycker nämligen att det är mer lockande att hänga i Chester. Det förklaras av att National League inte tar uppehåll för några fjuttiga landskamper och Harrison vill förstås befästa sin plats som Chesters förstamålvakt.

För Wheatley väntar matcher mot Italien, Kroatien och Tyskland.

England U18 (Amass, J Fletcher)

I Englands U18 återfinns Harry Amass och Jack Fletcher. Däremot inte Jacks tvilling Tyler. Tvillingarna är nämligen inte bara olikfotade (Jack är vänsterfotad, Tyler högerfotad) utan även oliknationalitetiska (Tyler är skotte, se nedan).

Amass och Jack Fletcher reser till Frankrike för matcher mot Portugal, Schweiz och Frankrike.

England U17 (Mantato)

Bendito Mantato reser med Englands U17 till Tyskland för matcher mot Mexiko, Israel och Tyskland.

Irland U19 (Devaney)

Jacob Devaney är förvisso född i England men är du Irland så är du på grund av behov bra på släktforskning och då kan du konstatera att farfar (antar vi baserat på pappa Devaneys twittrande) Devaney minsann är irländare och då kan Jacob kallades. Devaney blev smickrad när Irlands U19 ringde och tackade ja.

Under säsongsinledningen har Devaney burit kaptensbindeln i juniorlaget och han har även spelat i U21. Han uppges vara högt aktad hos United, så det kan tänkas att England i framtiden får ångra att de inte smickrade först.

Devaney drar nu till Slovenien, där matcher mot Frankrike, Kazakstan och Slovenien väntar.

Skottland U19 (Armer, T Fletcher)

Men vadfalls?! undrar den mycket uppmärksamme landslagskollenläsaren, nu har vi kommit fem ungdomslandslag in och den traditionella resan till Spanien har lyst med sin frånvaro. Sitt nu lugnt i båten. Även den här gången ska vi bege oss till Spanien för ungdomslandskamper som värdlandet ignorerar.

Först till Spanien (åtminstone i landslagskollens bokstavsordningshierarki) är Skottlands U19. Här hittar vi Tyler Fletcher, men inte hans engelska tvilling Jack (se ovan). Nu ska jag inte vara cynisk och påstå att Tylers känslor för det skotska landslaget handlar om att England inte har ringt (men så är det förmodligen). Men vem vet, de kanske gör som tvillingarna Keane. Där spelade ju Will ungdomslandskamper för England och sedan seniorlandskamper för Irland medan Michael gjorde tvärtom.

Tyler Fletcher drar till Spanien tillsammans med Daniel Armer. Matcher mot Azerbajdzjan (stavat utan copy-paste, thank you very much), Färöarna och Nederländerna väntar. Däremot ingen match mot Spanien.

Wales U19 (Biancheri)

Gabriele Biancheri ska också spela mot Azerbajdzjans U19 i Spanien. Först väntar emellertid en match mot Turkmenistan. Någon match mot Spanien blir det icke, för Wales U19. Gissningsvis gör Biancheri mål, det har han ju gjort varenda gång han beträtt planen den här säsongen.

Wales U17 (Bradbury)

I Wales U17 återfinns Louis Bradbury. Han får resa till Spanien för att möta… Ja, givetvis inte Spanien. Hur skulle det se ut? Däremot väntar matcher mot Gibraltar och Qatar.

Inte den här gången

Här listar vi, för referens, de ungdomsspelare som relativt nyligen har varit med i ungdomslandslag men av någon anledning inte är det den här gången.

Tyler Fredricson har meriter från Englands U18. Har nu blivit U20-spelare. Är tillbaka i spel efter lång skadefrånvaro.

Sam Mather har meriter från Englands U19. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Habeeb Ogunneye har meriter från Englands U17. Har nu blivit U20-spelare men har ännu inte fått chansen där.

Elyh Harrison har meriter från Englands U19. Blev uttagen till truppen men valde att lämna återbud för att fokusera på klubblaget.

Finley McAllister har meriter från Englands U18. Har nu blivit U19-spelare. Har ännu inte fått chansen där.

Jayce Fitzgerald har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare. Har ännu inte fått chansen där.

Shea Lacey har meriter från Englands U17. Har nu blivit U18-spelare. Har ännu inte fått chansen där. Är skadad.

Jack Moorhouse har meriter från Irlands U19. Har nu blivit U20-spelare. Irland har inget U20-landslag. Han har ännu inte fått chansen i U21. Är av allt att döma långtidsskadad.

Sékou Koné har meriter från Malis U17. Vi hittar ingen aktuell information om maliska ungdomslandslag.

Dermot Mee har meriter från Nordirlands U21. Han blev inte uttagen den här gången.

William Murdock har meriter från Nordirlands U18. Vi hittar ingen information om matcher, varken för U18 eller U19.

Louis Jackson har meriter från Skottlands U19. Har nu blivit U20-spelare. Skottland tycks inte ha något U20-landslag. Har ännu inte fått chansen i U21.

Jack Kingdon har meriter från Skottlands U19. Har nu blivit U20-spelare. Skottland tycks inte ha något U20-landslag. Har ännu inte fått chansen i U21.

Malachi Sharpe har meriter från Skottlands U19. Har nu blivit U20-spelare. Skottland tycks inte ha något U20-landslag. Har ännu inte fått chansen i U21.

Radek Vítek har meriter från Tjeckiens U21. Fick nöja sig med en plats på reservlistan den här gången.

Programmet

(Tillhandahålls med reservation för fel.)

Onsdag 4 september:

  • 15.00: England U18 – Portugal U18 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Amass, J Fletcher]
  • 16.00: England U17 – Mexiko U17 (träningsturnering, spelas i Tyskland) [Mantato]
  • 17.00: England U19 – Italien U19 (träningsturnering, spelas i Kroatien) [Wheatley]
  • 18.00: Gibraltar – Andorra (träningsmatch) [Scanlon]
  • 20.00: Wales U17 – Gibraltar U17 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Bradbury]
  • Skottland U19 – Azerbajdzjan U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Armer, T Fletcher]

Torsdag 5 september:

  • 17.00: Irland U19 – Frankrike U19 (träningsturnering, spelas i Slovenien) [Devaney]
  • 20.45: Danmark – Schweiz (Nations League) [Eriksen]
  • 20.45: Portugal – Kroatien (Nations League) [Dalot, Fernandes]

Fredag 6 september:

  • 02.00: Argentina – Chile (VM-kval) [Garnacho, Martínez]
  • 15.00: England U18 – Schweiz U18 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Amass, J Fletcher]
  • 17.00: Wales U17 – Qatar U17 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Bradbury]
  • 20.00: Marocko – Gabon (kval till Afcon) [Mazraoui]
  • 20.45: Wales – Turkiet (Nations League) [Bayindir]
  • 21.00: Elfenbenskusten – Zambia (Kval till Afcon) [Amad]
  • Skottland U19 – Färöarna U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Armer, T Fletcher]

Lördag 7 september:

  • 01.30: Uruguay – Paraguay (VM-kval) [Ugarte]
  • 12.00: Wales U19 – Turkmenistan U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Biancheri]
  • 15.00: Danmark U18 – Norge U18 (träningsturnering, spelas i Sverige) [Obi-Martin]
  • 16.00: England U17 – Israel U17 (träningsturnering, spelas i Tyskland) [Mantato]
  • 16.45: Kroatien U19 – England U19 (träningsturnering, spelas i Kroatien) [Wheatley]
  • 17.00: Irland U19 – Kazakstan U19 (träningsturnering, spelas i Slovenien) [Devaney]
  • 18.00: Irland – England (Nations League) [Maguire, Mainoo]
  • 18.00: Kamerun – Namibia (kval till Afcon) [Onana]
  • 20.45: Nederländerna – Bosnien-Hercegovina (Nations League) [De Ligt, Zirkzee]

Söndag 8 september:

  • 18.00: Danmark – Serbien (Nations League) [Eriksen]
  • 18.00: Gibraltar – Liechtenstein (Nations League) [Scanlon]
  • 18.00: Frankrike U18 – England U18 (träningsturnering, spelas i Frankrike) [Amass, J Fletcher]
  • 20.45: Portugal – Skottland (Nations League) [Dalot, Fernandes]

Måndag 9 september:

  • 12.00: Wales U19 – Azerbajdzjan U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Biancheri]
  • 20.00: Lesotho – Marocko (kval till Afcon) [Mazraoui]
  • 20.45: Turkiet – Island (Nations League) [Bayindir]
  • Skottland U19 – Nederländerna U19 (träningsmatch, spelas i Spanien) [Armer, T Fletcher]

Tisdag 10 september:

  • 10.30: Slovenien U19 – Irland U19 (träningsturnering, spelas i Slovenien) [Devaney]
  • 11.00: Tyskland U17 – England U17 (träningsturnering, spelas i Tyskland) [Mantato]
  • 16.30: England U19 – Tyskland U19 (träningsturnering, spelas i Kroatien) [Wheatley]
  • 17.00: Danmark U18 – Sverige U18 eller Belgien U18 (träningsturnering, spelas i Sverige) [Obi-Martin]
  • 18.00: Zimbabwe – Kamerun (kval till Afcon) [Onana]
  • 20.45: England – Finland (Nations League) [Maguire, Mainoo]
  • 20.45: Nederländerna – Tyskland (Nations League) [De Ligt, Zirkzee]
  • 21.00: Chad – Elfenbenskusten (Kval till Afcon) [Amad]
  • 22.30: Colombia – Argentina (VM-kval) [Garnacho, Martínez]

Onsdag 11 september:

  • 00.00: Venezuela – Uruguay (VM-kval) [Ugarte]
Res med oss till Manchester!