Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget | Ungdomslagen

Unitedsvepet
Ten Hag har fullt stöd / Vice fotbollschef lämnar / United värvar målvakt

Dagens svep bjuder på en längre intervju med Omar Berrada och Dan Ashworth, där frågor kring sommarens fönster, hur mycket Ten Hag egentligen har att säga till om, och situationen kring Sancho får svar från två av klubbens mäktigaste herrar. I övriga nyheter har Uniteds vice fotbollschef blivit näst på tur att lämna klubben, och United har värvat en ung målvakt.

Nytt på muss.se: Vi har koll på läget inför landslagsuppehållet.

Berrada och Ashworth: “Ten Hag har vårt fulla stöd”

Omar Berrada och Dan Ashworth har talat med pressen, och i den dialogen har två utav huvudpersonerna i Uniteds nya styre besvarat frågor om Ten Hag, Sancho och hur det gick till under sommarens transferfönster.

Bland annat berättade Berrada att beslutet att behålla Ten Hag gjordes redan innan han kom till klubben. Berrada fortsätter med att säga att han är “väldigt nöjd med det beslutet” och att de har jobbat “väldigt tätt tillsammans”. På frågan om Ten Hag fortfarande bibehåller det stödet om resultaten ger vika, svarar Berrada med samma mynt; “tror vi fortfarande på Erik? Absolut. Vi tror Erik är rätt tränare för oss och vi backar honom fullt ut”.

För Dan Ashworths del tycker han inte alls det är märkligt att en ny sportslig ledning tar en tränare i “arv”. “Samma sak hände i Newcastle med Eddie Howe”, säger Ashworth. “Jag har verkligen tyckt om att jobba med Erik de senaste två månaderna. Jag ser det som att mitt jobb är att stötta honom på alla möjliga sätt för att tillåta honom att fokusera fullständigt på träningsplanen och den taktiska matchplanen så att han kan leverera framgång för Manchester United”.

Ten Hags påverkan på transferstrategin är överdriven

På frågan om United fokuserar för mycket på att värva spelare Ten Hag har tränat innan svarar Ashworth att det är fullt naturligt att söka sig till personer man arbetat med tidigare, samt att besluten kring transfers är ett gemensamt beslut, och att man har valt den “bästa möjliga lösningen för att fylla positionerna vi identifierat”. Ashworth dementerar att Ten Hag ska ha enväldig makt över vilka som kommer och går i United.

Ashworth poängterar samtidigt att varken Leny Yoro, Manuel Ugarte, eller Joshua Zirkzee har arbetat med Ten Hag tidigare. Däremot kvarstår Ten Hags transferveto, något som i och för sig inte är en ovanlig syn i toppklubbarna. Kompromisser har däremot behövts i somras, till exempel i fallet Manuel Ugarte. Enligt flera rapporter ska Ten Hag inte varit den som dragit en lans för Ugarte, utan ville behålla Scott McTominay.

Om Sanchos utgång

På frågan om Sancho och huruvida han hade en framtid överhuvudtaget när INEOS tog över, svarar Ashworth att “när någon spelare, oavsett om det är Sancho, McTominay eller Wan-Bissaka, har en preferens att de skulle vilja söka sig till en annan klubb och det är rätt för dem och rätt för oss, så måste man utforska det.

Att Sancho till slut flyttade är enligt Ashworth en truppbreddsfråga: “Vi kände att vi hade tillräckligt med djup i just den positionen. Vi har fyra riktigt bra yttrar, Jadon var en femte, och det tillät oss göra beslutet att om det var bra för honom och bra för oss så var det något som var värt att betänka”.

Ashworth lägger samtidigt vikt i att det inte är någon utrensning och att spelare inte “sparkas ut” ur klubben: “Han [Sancho] ville utforska möjligheten i Chelsea, som McTominay ville utforska möjligheten i Napoli, och Wan-Bissaka i West Ham. Vi är inte i en position där vi sparkar ut spelare ur klubben”.

Allt som Berrada och Ashworth sa till pressen går att läsa på The Athletic.

Omar Berrada och Dan Ashworth har tagit bladen från munnarna när det bland annat gäller Uniteds agerande på transfermarknaden.

O’Boyle lämnar klubben efter två års tid

Uniteds vice fotbollschef Andy O’Boyle kommer att lämna klubben efter två år på posten, enligt The Athletic. O’Boyle plockades in som understöd till dåvarande fotbollschef John Murtough, och innan sin roll i United var O’Boyle “head of elite performance” hos Premier League. Utöver det har han erfarenhet från Liverpool, Wrexham och Englands U21-landslag. Spolar man tillbaka till 2006 hittade man Andy O’Boyle som ungdomstränare i United under en kort sejour.

O’Boyle ska ha tagit större ansvar efter Murtoughs avsked, och ska ha varit högst inblandad i sommarens transferfönster.

United värvar ung målvakt från Arsenal

Polska målvakten Hubert Graczyk bekräftar nu själv på sin Instagram att han har anslutit till Manchester United. 21-åringen ska bli aktuell för U21-laget, och kommer senast från Arsenal, som inte förnyade hans kontrakt. Förra säsongen var han utlånad till Slough Town i National League, där det blev fyra ligamatcher.

Litauiskt eller walesiskt motstånd för U18-laget

I och med att U18-laget är regerande engelska mästare har man blivit inbjudna till UEFA Youth League, som i grunden är en U19-turnering.

United placeras in i den andra kvalrundan, där antingen litauiska Zalgiris eller walesiska New Saints kommer stå för motståndet. Vinner man den matchen står norska Stromgodset eller holländska AZ för dörren i tredje omgången.

Uniteds första matcher kommer spelas 23 oktober och 6 november, med mer detaljer att förvänta sig den 4 oktober. Tredje rundan, om United når dit, är schemalagda till 27 november och 11 december.

Första intervjun med Ugarte

United har släppt den första intervjun med vårt nyförvärv på mittfältet, Manuel Ugarte. I intervjun berättar han bland annat om den aggressiva fotbollsskolan som präglar spelare från hemlandet Uruguay.

Rowe ny tränare och kontrakt för Aljofree

Två restrubriker från transferfönstrets sista dag är att United har knutit till sig en ny spelartränare i akademin i form av Tommy Rowe, och efterträder alltså Tom Huddlestone och Paul McShane i samma roll. Rowe kommer från Wythenshawe och spelade i akademin tills han var 15 år gammal, innan han lämnade och skapade en hygglig karriär i Football League. Hans sista klubb blev Doncaster Rovers, som han lämnade i slutet av förra säsongen.

Sonny Aljofree har dessutom skrivit på ett nytt långtidskontrakt med klubben, samtidigt som han skickas på lån till Accrington Stanley, som vi skrivit om här.

Intervju med vår nya kapten

Maya Le Tissier har gjort sin första intervju med MUTV sedan hon utsågs till ny lagkapten. I intervju erkänner Le Tissier att hon har stort ansvar, och att det inte är något han tar för givet.

Ligacupens första match schemalagd

Det är nu bekräftat att ligacup-matchen mot Barnsley kommer sparkas av den 17 september kl. 21 svensk tid.

Matcher bekräftade i damernas ligacup

Matcher har nu schemalagts i gruppspelet i damernas ligacup. United deltar såklart, och den mest uppseendeväckande matchen blir Liverpool på hemmaplan den 2 oktober. Övrigt motstånd blir Everton och Newcastle United, den 22 november och 11 december respektive.

Värt att notera är att matcherna mot Everton och Newcastle United kan revideras ifall Manchester city åker ur Champions League och lottas in i gruppen.

Van der Sar blir prisad i hemlandet

Edwin van der Sar fick ett hederspris av holländska ligan i måndags vid deras årliga “Eredivisie Awards”, för att uppmärksamma hans bidrag till den holländska fotbollen. Van der Sar drabbades av en kraftig hjärnblödning i fjol, något han mirakulöst fort återhämtade sig ifrån. Idag jobbar han fortsatt i sin roll som VD i Ajax.

Van der Sar fick priset i Utrecht och fick som grädde på moset en videohälsning från Sir Alex Ferguson och Ruud van Nistelrooy.

Mer om prisutdelningen går att läsa på Uniteds hemsida.

Cole om kritiken mot Rashford: “Tråkigt att se”

Andy Cole har luftat sina åsikter om Rashfords form och kritiken vår nummer 10 har fått utstå den senaste tiden. “Det är tråkigt att se”, säger Cole om supportrarnas inställning till Rashford. “Marcus, som är en grabb från Manchester, och med tanke på hur länge jag har varit involverad i klubben, är det första gången jag sett en lokal spelare ha en sådan här relation till supportrarna. Det är lite bisarrt för vanligtvis backar supportrarna en av sina egna, och i förlängningen, laget”.

“Det är trist att supportrarna fokuserar sig så särskilt på en spelare”, enligt Cole. “Han kan bara ta sig igenom detta genom att vinna tillbaka supportrarna. Det gör han genom prestationerna, målen och det han gjorde för några år sedan”.

Cole säger att det är omöjligt att veta vad som ligger bakom Rashfords sviktande prestationer. “Det kan vara något väldigt personligt som påverkar hans fotboll”.

Res med oss till Manchester!