Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

United bekräftar
Celin Bizet klar för United

Vid lunchtid på onsdagen bekräftade Manchester United att den norska ytterforwarden Celin Bizet är klar för spel i klubben.

Celin Bizet, som närmast kommer från Tottenham Hotspur, blir den sjätte värvningen för United den här sommaren.

22-åringen har skrivit på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2027 och enligt uppgifter har United aktiverat norskans utköpsklausul på omkring 60.000 pund. Det är emellertid inga uppgifter som United tillhandahåller utan kommer från BBC-journalisten Emma Sanders.

Bizet kom till Tottenham sommaren 2022 och har dessförinnan representerat franska Paris Saint-Germain och Vålerenga hemma i Norge.

Trots sin position är Bizet ingen utpräglad målskytt, att döma av statistiken. I Tottenham blev det endast sex mål på 56 matcher. I PSG gjorde hon endast åtta framträdanden men hittade aldrig nätet där. I Vålerenga, där hon spelade mellan 2017 och 2021, gjorde hon åtta mål på 72 matcher.

Bizet har också representerat det norska landslaget 21 gånger. Väl där har hon svarat för sju mål.

Hennes styrkor förefaller ligga i spelet en mot en, där hon står för många lyckade dribblingsaktioner. Att omvandla det till chanser och mål är sannolikt något hon jobbar på att utveckla. Utöver spelet med boll visar siffror även på att hon är duktig i försvarsspelet.

Celin Bizet om flytten till United:

Jag är mycket glad över att ta nästa steg i min karriär och skriva på för en så stor klubb som Manchester United. Jag kan inte vänta på att få dra på mig den berömda röda tröjan och skapa vinnande ögonblick framför våra fantastiska supportrar.

Marc Skinner, huvudtränare, säger: 

Celin är en spännande och ung talang med stor potential. Hon passar perfekt in i sättet vi vill vara som ett lag — vi vill ha unga, hungriga spelare som kan göra skillnad. Celin är definitivt den typen av kvalitetsspelare och vi ser verkligen fram emot att få in henne i vår trupp. 

Välkommen till Manchester United, Celin Bizet!

Res med oss till Manchester!